Разясняват в градовете как да получим европейски пари за развитие на туризма, културата, спорта и икономиката

  • 06 октомври 2018 11:03

  • 782
  • 1
Разясняват в градовете как да получим европейски пари за развитие на туризма, културата, спорта и икономиката
© Pixabay

Популяризират се възможностите за изпълнение на проекти чрез финансови инструменти в ключови направления чрез Оперативната програма "Региони в растеж" /2014-2020 г./, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

Ведомството, като управляващ орган на европейската програма, организира информационна кампания за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда, предоставяни чрез финансови инструменти по програмата, в рамките на специални информационни дни в редица градове на страната. В нея ще се включат и експерти от Министерството на културата и Министерството на туризма.

Информационните дни започват на 9 октомври във Видин с информационна кампания за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда с участието на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова, представители на Министерството на културата, Министерството на туризма, "Фонд мениджър на финансовите инструменти в България".

За участие в информационните дни са поканени кметове на общини, допустими за подкрепа по програмата, участници в регионалните съвети за развитие, представители на работодателски и синдикални организации, неправителствени организации, културни институции и туристически сдружения. Представители на бизнеса и частните инвеститори също могат да участват. Целта на кампанията е всички заинтересовани от програмата да получат разяснения на място за възможностите за финансиране на туристически обекти и обекти, генериращи приходи в сферата на културата, спорта и др. в рамките на градовете с финансиране и подкрепа на ОПРР.

До края на ноември информационни дни са планирани на 12 октомври в Казанлък, на 23 октомври - в Сливен, на 1 ноември - във Велики Преслав, на 20 ноември - в Свищов, и в края на ноември - в Кърджали.

На 20 септември т.г. бяха подписани оперативните споразумения между Фондовете за градско развитие - финансови посредници по Оперативната програма "Региони в растеж" /2014-2020/, и "Фонд мениджър на финансовите инструменти в България" ЕАД, се посочва в съобщението. С това Управляващият орган на ОПРР дава реален старт на инвестициите, заложени за изпълнение чрез финансови инструменти в ключови направления на Оперативната програма "Региони в растеж" /2014-2020/, се отбелязва още в него.

Последвайте канала на

БТА
782 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PERKO

2018.10.06 | 12:33

1
ISKAM DA USVOIAVAM !!!!

Добави коментар

Водещи новини