Над сто работни места за хора с увреждания са заявили работодатели в Бюрото по труда във Велико Търново

  • 29 август 2018 15:29

  • 456
  • 0
Над сто работни места за хора с увреждания са заявили работодатели в Бюрото по труда във Велико Търново
© Pixabay

Над сто работни места за хора с увреждания са заявили работодатели в Бюрото по труда във Велико Търново, съобщи в пресклуба на БТА в областния град директорът на институцията Обрешко Нечев.
Той посочи, че процедурата за прием на документи е започнала от 15 август във всички бюра по труда в страната и продължава да бъде отворена.


Проектите са по ОП "Развитие на човешките ресурси", със съфинансиране от Европейския социален фонд.

По единия проект ще могат да бъдат наемани безработни хора с трайни увреждания до 29 години, а по другия над тази възраст. Финансирането осигурява трудовото възнаграждение на наетите хора с увреждания според минималния осигурителен праг за съответната длъжност за срок от две години.

От заявените до момента свободни работни места за хората от този сегмент на трудовия пазар, около 60 процента са от общините на територията на Бюрото по труда във Велико Търново, а останалите от реалния трудов пазар. Програмите са за хора над 50 процента увреждания.

Според статистиката на институцията през юли равнището на безработицата в района е било 3,7 процента, а заявените свободни работни места - 263, предимно в сектора на услугите, промишлеността и строителството.

Последвайте канала на

Нора Виткова
456 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини