Шеф на застрахователна компания с отнет лиценз: В системата има проблеми, които могат да доведат до нови фалити

  • 24 август 2018 08:05

  • 3273
  • 3
Шеф на застрахователна компания с отнет лиценз: В системата има проблеми, които могат да доведат до нови фалити
©

Отнеха ни лиценза на база на измислени твърдения. Успяхме да се наложим на италианския пазар. Продадохме полици за около 400 млн. евро и ни отнеха лиценза. Фактът, че сме изплатили всички полици говори достатъчно. Наши клиенти бяха министерството на отбраната, министерство на финансите, ЧЕЗ. Ние сме изплатили висчки финансови претенции. Това е разликата между нас и "Олимпик". Ние имаме средства.

Това каза пред камерата на БТВ Виктор Серов, председател на борда на директорите на застрахователна компания  "Надежда", чийто лиценз беше отнет миналата година. "Ние се разраснахме бързо и направихме пробив в Италия. Нашият лиценз беше отнет, защото успяхме, а не защото имахме проблеми. Не искам да назовавам конкретни имена и не искам да давам оценки на КФН. Говоря само с факти. Ако бяхме финансово несъстоятелни, щеше да има проблем. Ние имаме пари и сме си изплатили всички полици. Това е голямата разлика между нас и "Олимпик". Застрахователният бизнес е много сложен. България е малък пазар и има 40 лицензирани фирми. Това довежда до рискови ходове и до намаляване на цените. Всяка фирма изпилва до минимум печалбата си. Има системни проблеми и ако те не бъдат отстранени, ще има още фалити", разкри Серов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3273 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.08.24 | 10:08

2
Я виж ти, признаха че в обирджийската система на седесарски грабеж имало проблеми. Щом е така да премахнат ГО, прис соца се справяхме без нея и сега ще можем.

2018.08.24 | 10:15

3
Та ева в насрания трол да те ева!! Бесепарски боклук си ти

2018.08.24 | 09:01

1
Не мога да разбера кой работи на загуба? Като не е печеливш застрахователният бизнес слагайте кепенците и обявавайте фалит. Само да ми обясните като нямате приходи откъде взимате такива тлъсти бонуси високо заплати и имате такива големи сгради това от работа на загуба ли е? Представям си ако бяхте на печалба може би цял град ще вдигнете?

Добави коментар

Водещи новини