Заводът на “Литекс моторс” започва работа до 10 дни

  • 13 февруари 2012 12:29

  • 2167
  • 2
Заводът на “Литекс моторс” започва работа до 10 дни
©

Производството на китайската марка автомобили Great Wall в завода на “Литекс моторс” край Ловеч стартира на 21 февруари, съобщиха от предприятието. На церемонията се очаква да присъстват премиерът и дипломати.

Първоначално капацитетът ще е 50 000 коли годишно при две работни смени и 70 000 коли при трисменен режим на работа.

От “Литекс моторс” съобщиха, че до този момент имат заявка за 150 автомобила, а пробно са произведени 10.

Масовият градски модел Voolex ще струва 15 990 лв. с всички екстри. Най-евтините джипове Hoover ще са по 28 699 лв., а цените на пикапите започват от 24 000 лв.

Два от моделите, които ще се произвеждат в ловешката фабрика, вече са получили типово одобрение от Европейския съюз.

2167 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kevin

2012.02.16 | 19:20

1
дано да излезе нещо хубаво от това,да имат качество и да не се чупят на пътя докато излязат от магазина.Ето тъпите румъняги с техните дачии да не са кой знае какво но ги произвеждат а като ги гледам и доста ги карат,имат облаги за този който си купи дачия,по ниски такси при регистрация,и др. такива.Така че дано бъдат добри автомобили,и което е най-важно ще има производство в България и може да помогне за задвижването ни на икономиката която е в доста голям застой,сега освен земеделска продукция и шивашката индустрия какво друго се произвежда у нас.
AJ4A

2012.02.17 | 19:47

2
Радваш се, че вместо световно доказани инвеститори в България инвестират само китайските "генералски" фирми ли????? И какво хубаво очакваш да излезе от ........... китайска кола, сглобена в България?!?!?!? По повод на т.нар. от теб "тъпи румъняги" ....... освен, че произвеждат Рено, докато в България такива като теб се кефят на китайски автомобили, в Румъния започва производството на FORD ECOBOOST - последният и най-икономичен модел на Форд, който ще има 1.0 литров двигател със 100 к.с. при разход 4.8 л. на 100 км. и 120 к.с. при разход 5.0 л. на 100 км. Линията за производство струва около 140 милиона евро и в Европа засега се предвиждат само две такива линии - в Германия и в ......... Румъния!!!! За верните подлоги на СССР и Комунистическия интернационал ............. полага им се да се радват на Китайски "заместители"!!! Вместо да инвестираме 140 милиона в супер модерно оборудване и технология с която можем да "завладеем" целия европейски пазар, ние за пореден път ще сме Троянския кон на комунистическите интереси в Европейския съюз и ще "промотираме" китайски "алтернативи" на истинските автопроизводители!!!!! Вместо да инвестираме в производства и технологии, които моментално ще повишат жизнения стандарт и авторитет на България, ние се приготвяме да "снесем" на гладните болшевики около 50 пъти повече пари за АЕЦ, ефектът от който за България ще е налице след около 30-40 години!!!! Друг е въпросът, че фирма като Форд никога не би инвестирала във организация на лице като Гриша Ганчев, а явно в България е от особено значение и кои ще са тези, които ще могат да се наричат КРУПНИ ИНДУСТРИАЛЦИ и май целта е да НЕ СЕ ДОПУСНЕ ЛИЦА НЕИЗПОВЯДВАЩИ БОЛШЕВИШКАТА ИДЕЯ ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В КРУПНИ ИНДУСТРИАЛЦИ, ДОРИ ЦЕНАТА ЗА ТОВА ДА Е МИЗЕРИЯТА НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!!!!

Добави коментар

Водещи новини