12 300 000 лева инвестират в ремонт на пътя Исперих - Пристое

  • 20 юли 2018 15:51

  • 774
  • 0
12 300 000 лева инвестират в ремонт на пътя Исперих - Пристое
© Pixabay

Започна рехабилитацията на пътя Исперих - Пристое. Превантивният ремонт на участъка с дължина 20,200 км. е на стойност 12 300 000 лева, съобщиха от областната администрация.

С дейностите е ангажиран консорциумът, който поддържа пътищата в област Разград, в който участват три фирми. Те са си разпределили шосето на три равни участъка и ще извършват ремонта едновременно по цялото трасе, като няма да се налага спиране на движението.
В Исперих текат ремонти и на улиците "Ахинора" и "Александър Стамболийски".

Възстановяването на основни пластове на уличната настилка, полагането на нов асфалтобетон, подмяната на стари улични бордюри се извършва със средства от капиталовите разходи на община Исперих, уточняват от областната администрация.

Ремонтните дейности на пътищата са инспектирани днес от областния управител Гюнай Хюсмен.

Вследствие на сигнали от жителите на населените места в района още в началото на мандата си той и народният представител Десислава Атанасова поеха ангажимент да се търсят средства за ремонт на пътния участък Исперих - Пристое и няколкократно поставяха пред ръководствата на Министерството на регионалното министерство и Агенция "Пътна инфраструктура" въпроса за необходимостта от спешен ремонт.

Областният управител апелирал фирмите, извършващи ремонтни дейности в региона, да работят качествено и съобразно добрите практики в тази сфера. Той припомнил, че следващото шосе, за чийто ремонт се търси финансиране, е Разград - Кубрат.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини