Мартин Димитров: Решението на КЗК е началото на края на сделката за придобиването на ЧЕЗ

  • 20 юли 2018 07:40

  • 1606
  • 0
Мартин Димитров: Решението на КЗК е началото на края на сделката за придобиването на ЧЕЗ
©

Решението на КЗК е началото на края на сделката за придобиването на ЧЕЗ. Все едно някой, който никога не е водил сутрешен блок да го сложим да води тук, на вашето място. Така е и с Инерком, които нямат опит в тази сфера, Може да се случат сериозни неща. Това заяви Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на в ефира на БТВ.

Думите му са по повод решението на Комисията за защита на конкуренцията срещу ЧЕЗ заради опасност от нарушаване на конкурентната среда. От компанията изразиха изненада и се заканиха да търсят правата си по всички линии.

„Законът дава достатъчно възможности тази сделка да бъде спряна. Решението престои и "Инерком" е в правото си да обжалва решението на КЗК във Върховния административен съд. Възможно е решението да падне в съда. Това каза проф. Атанас Тасев.

„Не съм сигурен, че решението на КЗК ще бъде обжалвано от "Инерком". Трябваше да се даде отговор кога българските ЕРП-та трябва да бъдат управлявани от компании, които имат голям опит“, добави Димитров.

„Ние сме създали един параграф 22 и тепърва ще носим последствията от тази сделка“, предупреди Тасев.

Според Димитров КЗК много се е забавило с решението за тази сделка.

„Официално „Инерком“ се обърна към КЗК за становище за това дали има концентрация. Да, има, но въпросът е дали има монопол. Може би има и някаква политическа намеса“, посочи пеоф. Танев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1606 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини