Икономист: Решението на КЗК за ЧЕЗ ми изглежда по-скоро политическо

  • 19 юли 2018 17:47

  • 2172
  • 3
Икономист: Решението на КЗК за ЧЕЗ ми изглежда по-скоро политическо
©

Решението на КЗК за ЧЕЗ е много сериозно. Аз нямах много време да се запозная с мотивите, но въпросът е много голям. Можем да влезем в най-различни хипотези, една от които е, че се търси някакъв удобен начин тази сделка да се развали. По този начин, чрез КЗК, няма да се увреди имиджа на доста политически фигури. Интересно е да видим дали ще има обжалване. Може да се мисли, че КЗК е открила някакви непреодолими пречки за тази сделка, но може да се тълкува, че това решение е и политическо. Всичко това се дължи на факта, че обществото е загубило вяра в институциите.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ икономистър Георги Ганев по повод отказа от страна на КЗК "Инерком" до закупи ЧЕЗ. Той коментира и темата за членството на България в Банковия съюз и ERM II. "Може би има известно недоверие в България. С желанието да влезем първо в Банковия съюз може би се опитват и ни подбутват да свършим определени неща, които трябваше да бъдат свършени още преди членството ни в ЕС. От гледна точка на България членството в Банковия съюз означава и няколко важни неща. Първото е, че ще има още един сериозен надзор над банковата система в България. Това със сигурност е добре, защото няма да може да се стигне до явлението КТБ или поне то няма да придобие такива размери. Собствениците на банки ще станат по-стриктни. Ще има и нови стрес тестове. Още по-важно е, че ще има нов преглед на банковите депозити. Другото хубаво нещо на Банковия съюз е, че ако се стигне до недай си Боже нов случай КТБ, ще имаме много по-голям букет от възможности за действие", разкри Ганев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2172 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
еконоМИСТЪР

2018.07.20 | 12:09

3
почват хиените с лайнометите по КЗК-каролчо е в първите редици, този небръснат индивид и той, все ги влече към продажбите - ясно защо, а пък министър Петкова изказа интересно мнение- видите ли през 2001г държавата така е решила / да начело с онова недоразумение Сакса, миленчо , Мук и вся продажна паплач ако имаше време и държавата щяха да продадат/, а вие не мислите сега че е време обратно да си го вземе държавата, виждайки какво става със всяко голямо държавно приватизирано предприятие
Дядо Гъдьо

2018.07.20 | 00:17

2
Абе, кой ще даде на Гинчето да купи ЧЕЗ Я вижте колко хиени чакат в парламента!!! Без политическа протекция това не може да стане бре наивни овчици)))) язък за капарото! Един път на кака Гинка и е провървяло с тея глупости за ел енергия от длънцето и тя си помислила че всеки ден е Велигде
реалист

2018.07.19 | 19:42

1
Сделката/Далаверата за "ЧЕЗ", е дело на една партия която се бори за правата и свободите на определен кръг "българи". Историята с КТБ...идва от същата партия/икономически кръг.

Добави коментар

Водещи новини