Пламен Димитров поздрави трудещите се в страната с празника на труда

  • 01 май 2018 09:50

  • 936
  • 2
Пламен Димитров поздрави трудещите се в страната с празника на труда
© Булфото

Президентът на КНСБ Пламен Димитров отправи поздравления към работниците и служителите в страната по случай празника на труда и международната работническа солидарност 1 май.

"Трудът не е само заплата. Работещите не са само колелца в голямата корпоративна машина. Тези хора са солта на България и ние в КНСБ никога няма да спрем да се борим за тяхното достойнство", пише в поздравлението.

"Знаем, че мизерията, бедността, болката, са все още твърде високи. Но с общи усилия - на синдикати, работодатели и правителство, с всеки изминал ден, нашето бъдеще е малко по-предсказуемо, а държавата малко по-справедлива", допълва Пламен Димитров. "Трябва да имаме куража заедно да се изправим срещу интереси на монополи, на едрия капитал. Да впишем в тяхната картина трудовите хора на България. Защото сега обикновените, трудовите хора, ги няма. Не ги трогва болката на младия човек, който получава откази за работа. Не ги разплаква бедността на пенсионера. Не ги вълнува, че много хора имат затруднения да пращат децата си на училище" пише лидерът на КНСБ.

"Годините пренебрежение, обидите към труда, ниските заплати, изгониха милиони от страната ни. Затова сега заводите са празни, полетата са пусти, а държавата търси работна ръка от близо и далеч. Сега моментът да заявим категорично - Искаме и имаме право на достойни работни заплати. Искаме толкова, колкото произвеждаме и заслужаваме. Само така ще работим и ще развиваме родината си и ще върнем обратно децата си, които изгонихме в далечни земи", посочва още той.

Последвайте канала на

Нора Виткова
936 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
КОМУНИЗЪМ = ФАШИЗЪМ

2018.05.01 | 11:02

2
Комунистическата крадлива пасмина се нарежда в първите редици на робите на труда нищо че нямат и по един ден трудов стаж !
я

2018.05.01 | 11:02

1
трогна ме , само че тия празни приказки ги слушам 30 и повече години , а ефекта и НИКАКЪВ , подхвърлихте жълти стотинки /които увеличените цени изядоха за часове/ , сего биете тъпана сякаш сте подобрили нещо ? по зле е слепецо , по зле

Добави коментар

Водещи новини