Байрактаров: Не е вярно, че въвеждането със закон на частен или физически фалит решава много проблем

  • 30 март 2018 09:26

  • 1352
  • 2
Байрактаров: Не е вярно, че въвеждането със закон на частен или физически фалит решава много проблем
©

"Не е вярно, че въвеждането със закон на частен или физически фалит решава много проблеми, при които хора задлъжняват към банки и институции, защото са теглили кредити, които не могат да погасяват". Това мнение изрази бившият депутат Димитър Байрактаров в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Почти във всички страни има такива законопроекти, които са на практика неработещи", подчерта той.

Преди дни омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на обяви, че над 81% от българските граждани искат приемането на специално законодателство, което да уреди несъстоятелността на физическите лица. Тя дори подчерта, че България е единствената държава в Европейския съюз, която няма законодателна уредба за личния фалит. Подобно нещо обаче със сигурност няма да помогне на длъжниците, е мнението на Димитър Байрактаров.

"Хората погрешно си мислят, че ще им се спасят доходите, че ще им остане жилището, апартаментът - не. Всичко ви се прибира. Как тогава му помагате на този човек, тоест обслужвате с този закон единствено и само кредитора", категорично заяви Байрактаров.

Според бившия народен представител решението на подобни случаи е във въвеждането на наказателна отговорност за банкер, който е отпуснал заем, който не може да бъде обезпечен.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1352 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gost

2018.04.02 | 22:12

2
Sklonnen sam da viarvam na Bairaktarov , Manolova e vazduh pod naliagane samo PRr si pravi .
ВАЖНО!

2018.04.02 | 22:10

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини