Билетът за автобус ще поскъпне до 10%

  • 25 януари 2012 06:55

  • 3148
  • 0
Билетът за автобус ще поскъпне до 10%
©

Билетът за автобус ще поскъпне с 4 до 10% от февруари, съобщиха превозвачи.

"Карат-С" ще увеличава цената от София до Варна и Бургас с левче. Поскъпването е 4 до 8% по различните линии. От 1 януари горивото на едро скочи с 13 на сто, обясни решението за скока Миролюб Столарски, шеф на фирмата, пише "24 часа".

От "Юнион Ивкони" заявиха, че от началото на следващия месец ще вдигнат средно с 10% цените. След като и БДЖ качили билетите с 9 на сто, нямало опасност пътниците да се пренасочат от автобуса към влака. Досега компанията возеше от София до Варна за 29 лв., повишението на цената на билета ще е с 2 лв. До Бургас пътуването става от 26 на 28 лв.

От "Ивкони" твърдят, че има намаление на пътниците с 18-20%. Много от фирмите съкращавали курсове, предимно нощните. Ние още не сме, но вчера в автобуса за Бургас в 11 ч имаше трима пътници, оплакаха се от фирмата.

Дизелът, който ползват, поскъпнал с 12 ст. на литър. Дори 2-3 ст. увеличение се отразявало, а сегашното било направо драстично.

И ние обмисляме увеличение на цените - средно с лев за дългите разстояния до Варна, Бургас, Русе, каза Ваньо Алексиев от "Биомет". Средното поскъпване на билета при тях ще 3-4%.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини