Емил Хърсев: Само с гледане на боб може да се каже кога Европа ще излезе от кризата (видео)

  • 23 януари 2012 08:20

  • 1732
  • 0
Емил Хърсев: Само с гледане на боб може да се каже кога Европа ще излезе от кризата (видео)
©

Предколеното поливане на банковата система с ликвидност от ръководителя на Европейската централна банка Марио Драги даде резултати. Оповестява се, че еврозоната излиза от дълговата криза, което е рано да се каже, но е факт, че европейската икономика се повлиява от монетарни мерки.

Това каза в сутрешния блок на БНТ финансистът Емил Хърсев. Според него, пазарът се отърсва от усещането за криза, което създават рейтинговите агенции с понижаване на оценката си за кредитния рейтинг на банки и цели държави държави. "Все пак, кога ще свърши депресията в Европа, засега можем да кажем само с гледане на боб", добави Хърсев.

По думите на икономиста Георги Ганев, не е изключено европейската икономика да навлезе в рецесия, както заяви председателят на еврозоната Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето. "Кризата вече свърши работата, въпросът е хората да повярват, че може да има движение напред", добави той.

Емил Хърсев посочи, че рецесия в депресията е имало само един път - 1936-1939 г. "Когато си на дъното, спад от 1% примерно не може да се определи като рецесия", каза финансистът.

Според Георги Ганев, за нас е по-добре останалите страни в Европа да са финансово дисциплинирани като България. Според него, много е важно към коя част от Пакта за финансова стабилност ще се присъедини страната ни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини