Вдигат с 10% заплатите на работниците във ВМЗ Сопот

  • 28 август 2017 15:16

  • 1577
  • 2
Вдигат с 10% заплатите на работниците във ВМЗ Сопот
© ВМЗ Сопот

С до 10% ще вдигнат заплатите на работниците във „ВМЗ” Сопот. Това съобщиха от предприятието, цитирани от Монитор. Увеличението се въвежда, след като министърът на икономиката Емил Караниколов разпореди в оръжейницата да се разработи нова система за допълнително материално стимулиране.

Целта на идеята е разпределението на парите от допълнителното материално стимулиране да функционира по-справедливо и мотивиращо. Новата система трябва да обхваща детайлно всяко звено в дружеството, заяви изпълнителният директор д-р инж. Иван Гецов.

По думите му досега практиките са били насочени главно върху пряко свързаните с производствения процес звена.

Тестовият вариант на системата ще е готов до края на септември, като ще бъде внедрен през последното тримесечие от годината.

„Системата даде положителни резултати; премахна уравниловката, наследена от миналото, и повиши производителността на труда. Това се вижда от постигнатите резултати за 2016 г. и за първото полугодие на настоящата година. Очакваме изключително добри резултати и за деветмесечието“, коментира Гецов. Той уточни още, че през първите 6 месеца на годината във „ВМЗ” е постигнато средно работно заплащане от 1 052 лв. при числен състав от 4 600 души.

Последвайте канала на

Novini.bg
1577 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.28 | 19:59

1
Айде стига с тази измамна стойност средна заплата кажете каква е минималната заплата това е критерия за доходи. Може би са осреднили заплатата между чистачката и директора!

2017.08.28 | 19:59

2
Не може би, това е истината.

Добави коментар

Водещи новини