КНСБ: Икономиката може да си позволи вече по-високи заплати

  • 13 юли 2017 21:27

  • 10003
  • 3
КНСБ: Икономиката може да си позволи вече по-високи заплати
© Булфото (архив)

Икономиката може да си позволи вече по-високи заплати, каза в Силистра президентът на КНСБ Пламен Димитров, като заяви, че централна тема на конфедерацията е увеличението на доходите.

За увеличението на доходите, според КНСБ, са нужни около 20 на сто от печалбата на фирмите през миналата година. Пазарът на труда е дефицитен и не достигат кадри и това е другият аргумент за увеличението на доходите, подчерта Димитров.

"От една страна, икономиката може да си позволи да плаща, от друга страна пазарът на труда диктува увеличение на доходите и сме длъжни да се справим с тази реалност и да намерим решението, а то минава през увеличението на заплатите, така ще задържим хората в България", каза президентът на КНСБ. Той смята, че няма възможност за отстъпление и това отправя сериозно предизвикателство за догонващи решения за тези увеличения.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров бе в Силистра за отчетно-изборно заседание на регионалната структура на конфедерацията, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10003 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.09.17 | 13:49

3
Само че с тази разлика че в белите страни има работодатели а във България робовладетели минималната отдавна трябваше да стане 1000 лева!
Хора, БДЕТЕ !!!

2017.09.17 | 13:49

2
Тоя на глупак ли се прави?! Как може да си помисли, че крадците-работодатели доброволно ще ги повишат?! Държавата отдавна е в ръцете им и това може да стене само със стачка. Ама няма топки-иии!
Робовладелец

2017.07.24 | 14:45

1
Вийй луди ли сти уееееее??? К'ви пари уееееее? На мен пари треа ми дааат дет ги наемам тез хрантутници!!! Ни стиа чи си фъргъм жобнити за заплати секи месиц ми и усиурофки-мусиурофки да им плащам! А дитету как дъ гъ прата у Хамеркиката да учи, а аз га шъ си зема ноуту БеИмВе ъ? А на

Добави коментар

Водещи новини