Пламен Димитров: Трябва да има движение на доходите напред

  • 02 май 2017 07:39

  • 3356
  • 3
Пламен Димитров: Трябва да има движение на доходите напред
©

Пламен Димитров от КНСБ, заяви пред БНТ, че през последната година са дали доста факти по различните сектори как и по какъв начин изостават заплатите.

Борбата с бедността и неравенството е най-важната в нашата страна. Нова политика по доходите трябва да бъде сложена на масата. Трябва да има движение на доходите напред.

Истинските инвестиции за развитието на бъдещето ни трябва да бъде в технологии. Стремим се да постигнем най-доброто при преговорите за колективните договори във всяка страна, каза генералният секретар на ЕКП – Лука Византини, който е в България за първия безхартиен конгрес, организиран от КНСБ.

Заплащането изостава от производителността на труда в България и други страни в Съюза, има и голяма пропаст между производителността и заплащането, добави той.Инвестициите могат да стопят разликата между заплащането, както и европейската икономика трябва да се промени, трябва да гарантираме, че българската икономика може да е в крак с европейската, а това може да се постигне след промяна на макроикономическия подход, коментира Лука Визентини.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3356 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.05.10 | 07:00

3
Борбата - не срещу бедността изобщо, а срещу бедността на работещия. Останалото ще се подреди почти само - и пенсии и хилядите с професия "безработен" ще хукнат да търсят работа

2017.05.10 | 07:00

2
пустото му репчене и показност , нали други плащат сметката , та следващия ;конгрес; може да си го организирате и на луната

2017.05.10 | 06:59

1
Само че има само движение на цените на ток водаи парно на горе а заплатите са едно място.

Добави коментар

Водещи новини