"Лукойл": Няма монопол върху данъчните складове за горива

  • 07 април 2017 14:37

  • 4212
  • 2
"Лукойл": Няма монопол върху данъчните складове за горива
© Булфото (архив)

Няма монопол върху данъчните складове. Това се посочва в позиция на "Лукойл България", разпратена до медиите. В началото на седмицата от партия "Нова република" разпространиха информацията от финансовото министерство, че 92% от собствеността на данъчните складове за горива в България са концентрирани при "Лукойл Нефтохим" и "Лукойл България".

Между 1,2 и 1,4 млн. тона горива се внасят годишно в България по легален път, сочат данните на Националния статистически институт и Министерството на финансите, цитирани от "Лукойл". От компанията допълват, че това е около 40 на сто от пазара на горива в страната, като твърдят също, че нито тон от тях не е преминал през данъчните складове на компаниите от групата на "Лукойл".

По-рано през седмицата от партия "Нова република" съобщиха, че ще сезират Европейската комисия за монопол при данъчните складове, което е една от причините за високите цени на горивата на дребно у нас, напомня БНР.

Бившите депутати Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на и Петър Славов изискаха информацията от финансовото министерство и след като им бе отказаха, заведоха дело и го спечелиха. Така данните бяха предоставени от служебния финансов министър Кирил Ананиев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4212 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ххх

2017.06.29 | 20:36

2
Това е най подупния сайт
КГБ

2017.06.29 | 20:36

1
Всички знаят а картела "Кумовете" /Борисов- Златев/, само МФ и Цацаратурата не знаят! И гласувалите за ГЕРБ=БСП!

Добави коментар

Водещи новини