Ръководството на "Мини Марица-изток" оспорва основанието за стачка

  • 04 януари 2012 16:15

  • 1301
  • 3
Ръководството на "Мини Марица-изток" оспорва основанието за стачка
©

Ръководството на "Мини Марица-изток" ЕАД внесе днес в Националния институт за помирение и арбитраж /НИПА/ искане за определяне на арбитражен орган за разрешаване на възникналия колективен трудов спор между синдикати и работодател - страни поколективния трудов договор в дружеството. Това съобщават от пресцентъра на дружеството.

С искането се изразява несъгласие с аргументите, които разрешават стачка във въгледобивното дружество. С решение на арбитражна комисия при НИПА от 3 януари 2011 г. се разрешава провеждането на стачка на работниците и служителите на "Мини Марица-изток" ЕАД при определени условия. Те трябва да гарантират изпълнението на плана за защита при бедствия и аварии на територията на дружеството, както и възстановяване на дейността, ако вследствие неподаването на гориво възникне непосредствена опасност от нанасяне на непоправими вреди върху имуществото на топлоелектрическите централи или при недостиг на електрическа енергия за
населението, се припомня в прессъобщението.

Средната заплата в "Мини Марица-изток" е 1550 лева, в условията на икономическа криза последното увеличение е с 15 на сто, а размерът на премиите за Коледа за всички миньори е 1300 лева, добавят от ръководството на радневските мини.

Последвайте канала на

БТА
1301 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
anonimen

2012.01.07 | 21:17

3
I SEDNALI DA REVAT KOI VZEMA 1300LV KOLEDNI DA GI IZGONAT I DA SI NAEMAT XORA 6TE RABOTQT ZA PO MALKO DA GI PITAM KAK 6TE RABOTAT ZA 500LV
kiro

2012.01.07 | 21:17

2
Мини Марица Изток и ТЕЦ Марица изток 2 са най шуробаджинашките структурив ЕВРОПА. Там не се провеждат конкурси и не се обявяват работни места а единствения начин да започнеш работа е да си комшия, съселси, съпартиец или роднина на някой отговорен фактор в централата или мините. Профсъюзните лидери са нахранени, напоени до ДЕВЕТО коляно, осигурен им е личен служебен автомобил,секретарка, кабинет и нищо освен тази идилия да продължава напук на бъдещи инженери и настоящи специалисти или отстояване правата на работещите в мините или конкур си на светлоза кандидатите такива им е последното нещо . КОМУНИЗЪМ! И няма кой, да спре тази аномалия в т.нар. европейска държава България!
евгени

2012.01.04 | 17:53

1
Шурбаджинащината в тези държавни дружества са отвратителни и нито иституции държавата,камо ли синдикати, нито прокуратура или съд им търсят сметка , защото и те уреждат своите хора с едно обаждане и после нагласени конкурси и търгове минават между другото. С една дума МАФИЯ!!!

Добави коментар

Водещи новини