Изплатиха половината от автомагистрала "Тракия"

  • 30 декември 2011 17:54

  • 8497
  • 33
Изплатиха половината от автомагистрала "Тракия"
©

До 28 декември 2011 година са разплатени 51,34% от стойността на сключените договори за изграждане на АМ „Тракия”. Това прави внушителната сума от 249 294 913,42 лв. 247 419 921.16 лв. от тях са за строителство, а 1 874 992.26 лв. за надзор, съобщава Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), предаде БЛИЦ.

Никой не се съмнява, че пътната инфраструктура е приоритет за управляващите.
Затова по някои от големите пътни инфраструктурни обекти строителните дейности ще продължават през целия зимен сезон. Това важи основно за обектите, които в момента се изграждат със съфинансиране от Кохезионния фонд на ЕС чрез ОП „Транспорт”.

Усилената работа по по АМ „Марица” - лот 1 и 2, АМ „Струма” – лот 1, участъкът от АМ „Хемус” - от Софийския околовръстен път до пътен възел „Яна” и път Е-85 (I-5) Кърджали-Подкова са сред трасетата, чиято работа няма да бъде прекъсвана през зимата. По обектите се извършват предимно изкопни и насипни дейности.

Пълната справка за плащанията по АМ „Тракия” може да бъде открита на - https://api.government.bg/images/api/29_12_2011_TRAKIA-EC.pdf .

Информация за пътните обекти по ОП „Транспорт” е публикувана на - https://api.government.bg/index.php/Оперативна-програма-Транспорт.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
8497 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
plamenp59

2012.01.06 | 19:04

33
Минах да дочета коментарите от снощи.Доста се е развила темата.Като махнем някоя друга обида нищо ново не е казано.Интересно е единствено това че когато някой заговори скептично за работата на ГЕРБ веднага е обявяван за комунист.Та кой е shatterer или поне какво ми е направило впечатление.Няма да коментират езика му защото също използва обидни епитети.Тук влизам около година и съм чел коментарите му.Не в това е въпроса.Забелязал съм че този човек е непремирим към точно определена категория хора.А именно към гъзолизците.Към слагачите и тези които се водят от пропагандните кампании на определени партии незевисомо дали са червени или оранжеви.Има глава на раменете си и основното е че мисли , не приема написаното за чиста монета.Чел съм негови коментари както срещу ГЕРБ така и срещу БСП.Откровенно.Именно такива хора трябват на това общество.Но нека да бъде умерен в коментарите си в часта с обидите.Тук трябва да се уважаваме един друг .да помисли малко и за етническите проблеми в страната защото четох негови коментари които са малко първосигнални и не вниква в същноста на проблема .Но това момче ми харесва.Ползва часта от тялото си която е между раменете му за разлика от много други.На всички пожелавам весела вечер и успех през 2012 година.Дано заживеем малко по добре ние обикновенните хора.А за онези другите просто ще кажа.Майната им.

2012.01.06 | 19:04

32
Вие сте всички олигофрени, ти си най големият от всички заедно с путката shaterer, дето сигурно се ебете заедно вече, Борисов като си тръгне СЛЕД 4 ГОДИНИ, ще съжелявате, никой не е строил и оправил България, колкото него. Олигофренски народ сте и това е, аз не съм гъзолизец, а го хваля, за постигнатото, предните путки не мога да ги хваля, щото не видях 1 нещо да са построили, пускайте си смешните коментари тъпи кретени такива, има още 4 години партията мисля, аз съм спокоен, даже мисля, че пак ще бъде избран за още 4, щото след като за това малко време, построи толкова много, след 4 години, не мога да си представя как ще изглежда страната. Така, че има време вие си пускайте малоумни коментари "как провалял България" слепи ганювци такива, 4 години имате пускайте си коментарите, който ви вярва да вярва, аз виждам построеното. Тъпи олигофрени.... -_-

2012.01.06 | 19:04

31
Мога да ви кажа само, че докато Станишев управляваше, Светът беше стабилен и нямаше криза а в България, беше ужасно. В момента Светът е в криза управлява ГЕРБ и в България е добре. Станишев, не можеше да управлява, когато светът не беше в криза, а ако сега беше на власт, когато Светът е в криза, България щеше да е по зле от Гърция.

2012.01.01 | 15:28

30
Хора стига спорихте, не съм добре запознат, колко трябва да струва една магистрала с подобни размери, но има примери, които няма да дам, защото ще ми отнеме много време за да ги формулирам и сметна за вас, а на който му се занимава и има желание да се поразрови да види, колко са стрували предните за какви километри и да си сметне. Но това е една от най добре излизащите магистрали за всички времена. Държа да отбележа, че преди магистралите се строяха от слаби и неорганизирани фирми, които дори не добавяха добре познатите ни улеи вече отстрани на пътя, в които да тече водата и да няма разбиване на пътя. Даже сега улиците в самата София са като покрив а по точно по средата са високи а към страните стават ниски ето така ^ и водата пада отстрани, това беше добре позната тактика на цяла Европа, само ние не я познавахме. Премиера лично мога да ви кажа, че проучи този проблем и тези пътища имат гаранцията, че ще издържат 2-но, дори 3-но на предните, само заради тези елементарни подобрения, които бяха взети от Европа. Мога да ви кажа, че това е най добрата сделка за магистрала в нашата Държава, от както имаме магистрали. Тук бяха спестени милиони и не забравяйте, че в същото време е евтино построено и ще държи 3 пъти повече от предните, което означава, че ако сме дали 2 милярда лева за тези пътища, примерно говоря вместо да ги дадем отново след 2 ще ги дадем след 6, заради тези добре обмислени маневри на Премиера откъм наемането на стабилна фирма. И тази фирма, въпреки, че бе спечелила договора, той можеше да и бъде отказан, ако не беше гарантирала, че ще направи пътищата именно по този начин, което не е обявено, но беше изискано именно от премиера. Така че тук съм твърдо с премиера и съм твърдо зад тези пътища, излязоха евтини и качествени. Благодаря, драги господа, че ми прочетохте поста, надявам се съм обяснил правилно и кадърно, пожелавам ви весела нова година, а дали ще има "Нова година, ново правителство", както се изрази колегата съфорумник долу не знам, но се надявам, което и правителство да е на власт, да прави умни сделки като тази тук. Отново весела нова година !
T.Manov

2012.01.01 | 15:28

29
Забравих да добавя, защо тази схема на улиците е добра и защо е добра сделката. Защото драги съфорумници, след като улицата е взета от тази форма на покрив ^, то водата се стича по улеите. Вероятно ще си кажете, какво от това, какво може една вода да причини на улицата. Ще ви кажа, какво може да причини. След като водата е на улицата а не се стича отстрани, водата през нощта замръзва, при което асвалта се напуква наранява и по този начин стават дупки. Ако я няма тази вода, както няма да я има сега, това прави асваута в пъти по стабилен отколкото е бил преди. За това не само, заради ниските пари за всичкият този път, казвам, че това е добра сделка, защото ако Г-н Премиера, не си беше сложил крака долу и да настоява, за тези промени, то те нямаше да ги има. Надявам се ме разбрахте отново, какво имам в предвид и защо този начин на правене на магистрали и пътища е изключително важен. Весела нова година.
T.Ivanov

2012.01.01 | 15:28

28
Прощавай ме, но не знам с какво съм заслужил да ме обиждаш. Аз не подкрепям никое правителство. Просто реших да коментирам темите, които се пускат в този сайт, защото ми се струват важни. Не знам защо така ми скочи с обиди, след като просто изказах мнение, и защо този път излиза по евтин и икономичен от правените досега пътища. Аз не заставам зад никого, това че казвам, че премиера се е застъпил ами казвам го, защото беше така. Не знам Г-н Премиера или ли тъмни тайни, казвам това, което знам, дали е правилно или не, вие сами можете да го прецените сами за себе си. Просто реших да споделя, какви мерки да поставени в тези пътища спрямо предните. Също мога да кажа и че запечатването на дупките, вече се прави с нова машина, която струваше изключително много и можахме да купим само една. Просто в България се въвеждат нови методи. Тази машина държа да отбележа, че ако не ме лъже паметта, няма нищо общо с премиера а с Г-жа Фандъкова, ако не се лъжа благодарение на нея я закупихме, тя запечатва дупките далеч по стабилно, отколкото преди с тежките машини. И пак казвам, не знам защо ме обиди, ако в предният си пост съм казвал нещо извинявам се в този случай, но не мисля, че съм казвал нещо а просто си свикнал да говориш и да псуваш хората заедно с това.
T.Ivanov

2012.01.01 | 15:28

27
Ти всъщност имаш предвид, постовете на човека под мен, прощавай за това, не видях, че пишеш за друг коментар.

2011.12.31 | 13:31

5
ЗНАМ, ЧЕ Е ДЪЛГО, НО КОЙТО РЕШИ ВСЕ ПАК ДА ЧЕТЕ, ЩЕ ГО ПОМОЛЯ ДА ОСТАНЕ С ОТВОРЕНО СЪЗНАНИЕ, ДА ПРЕГЛЪТНЕ ЗА МОМЕНТ, СОБСТВЕНИТЕ СИ УБЕЖДЕНИЕ И ДА ПРОЧЕТЕ ТОВА С ОТВОРЕНО СЪЗНАНИЕ, СЛЕД ТОВА ДА ПРЕГЛЕДА ФАКТИТЕ САМ ЗА СЕБЕ СИ И ДА ПОМИСЛИ, ДАЛИ Е ПРАВИЛНО ТОВА, КОЕТО КАЗВАМ ........ ИЛИ НЕ. Така, прегледах всичките коментари и има доволни има недоволни. За недоволните ще кажа, този път и въобще нещата, които се постигнаха от това правителство са смайващи.. за времето, което това правителство е на власт е построило повече от предишните 10 взети заедно, Борисов всяка божа седмица отваря нещо, ново, което привлича туристи или ни прави живота по лек. Ето тази магистрала, имайте в предвид, че винетки има от много години, защо предното правителство не направи тези реформи по рано, защо не строи пътищата в градовете по рано, защо тоя недостиг на ясли. пардон детски градини, не ги построи предното правителство.. то нищо не направи освен загуби за държавата и големи дългове, които сегашното правителство връща. До този път сега дето става на въпрос за него, един коментар гледах доло, гладните българи, какво ще ядат, какво като има пътища. Значи човек на теб мога само да кажа, че този път ще спести десетки стотици хиляди левове на българският гражданин. Предните пътища бяха с дупки, беше чист ад. Колите се трошеха буквално за нула време. Мога да ти кажа, че този път ще ти спести пари, които ще ги дадеш за храна и няма да останеш гладен. Вместо да ти се троши колата по дупките, както беше при предното правителство, сега няма да имаш проблеми с дупките. Ако колата ти се строши това е вече проблем на производителите, аз не знам кола да се движи по гладко и да се троши. Вместо да дадеш 250 лева за колата, ще си купиш храна на масата за 25 дена, ако харчиш по 10 лева храна на ден. 70 лева дори да ти спести от ремонт, това е 1 седмица храна. Пътищата в софия, НЕ ВСИЧКИ за жалост, но поне по главните така пътища са вече готови, да не се излагаме пред туристите, много неща отвори това правилтество.. и много пари спести, без да знаете.. защото вземете на пример пътя, ето казах ви вече, вместо да минете през дупка и да строшите нещо по колата ще спестите пари. Като има детски градини, ще можете да си оставите детето и да отидете на работа за да изкарвате пари, вместо да го давате на платени детегледачки или да отсъствате, закъснявате за работа или да не можете да си я свършите като хората, защото не сте подготвени, заради грижи по детето. Операта, дето я построи Борисов, ще привлече туристи, вече се рекламира това място в България.. туристите ще донесат пари и ще пазаруват в нашите магазини, хората от тея магазини ще пазаруват на вашия щанд и така се въртят парите. Може да не забелязвате, но всичко което се ремонтира, рано или късно ще ви влезе в джоба. Спортната зала, да изхабиха се страшно много пари, но нали ще организираме мачове и ще се върнат тези пари... замислете се. Доволен съм от този път, колата ще ми остане здрава и читава години на ред, след това ще е по лесно да се поддържа. Той вече я построи пък представи си поддръжката, колко по лесна ще е. Да времената са тежки, но ноща винаги е най тъмна преди изгрева. Зърнопрозиводителите и те взимат двойно пари вече.. какво искат повече.. даже тройно взимат.. Пенсиите не са вдигнати, но забележете, че предното правителство може да ги вдигна с 15%, но проблема беше че в НОЙ влизаха едва 5%, как може да даваш на пенсионерите 15 при положение, че работещите плащат 5 .. математически не е възможно. Борисов го оправи това вкарват се вече 15 и се дават 15.. Наистина прави, много неща които повечето хора не разбират, но замислете се, всяко едно нещо което оправя, ще ви напълни джоба с пари. 1. Изряден път (магистрали и в самите градове пътищата) - спестявате пари за ремонт на колата. 2 Детска градина - можете да отидете спокойно на работа и знаете, че детето ви е в сигурни ръце. 3. Зали, опери, оправени паркове като Южният парк, това донася туристите, както хората ходят в хубавият париж, така идват и тук вече. А и е красиво. 4. Камери по тези пътищата по малко инциденти, по малко смърт. 5. Човека сега се е зарекъл да оправи и медицинският сектор. Сегашната България по ми харесва от предната и съм по доволен. Замислете се и вие ! Весели празници от мен.
shatterer

2011.12.31 | 18:58

26
Не стига че си написал големи глупости, ами си ги постнал два пъти....сигурно ако някой пропусне първия пост да се набута право на втория....ах тииии, колко си долен хе хе хе!!! Май бях ти писал по Коледа да се появиш да ти се посмеем и на Нова Година, а ти си подранил....ама си нетърпелив хе хе хе!
plamenp59

2011.12.31 | 13:35

6
Супер.Като доиде внучето пролетта на гости ще му го чета вместо приказка за лека нощ.Така хубаво си го написал че вече се замислям дали да не взема да остана в България и този път.Но на последният семеен съвет се взе решение да опитаме на острова.Ако тръгна ще тръгна със сълзи на очи за магистралите и спестените пари от тях.Ще оставя лимузината на баба ми да си и стои пенсията като кара по гладките пътища qдо като идва да ни взима и връща на летището .Не обичам да живея спокойно и за това ще замина.Там е криза.А и те имат болни зъби.И договорите им са други но все някак ще устискам до като пукна.А и защо да тежа на България с пенсията си след петнайсетина години.Ако там ще ми е семейството ,там ще съм и аз. Но ще плача нощем след това което прочетох.Малка Франция на Балканите.не България а Рай.

2011.12.31 | 18:55

25
ЗНАМ, ЧЕ Е ДЪЛГО, НО КОЙТО РЕШИ ВСЕ ПАК ДА ЧЕТЕ, ЩЕ ГО ПОМОЛЯ ДА ОСТАНЕ С ОТВОРЕНО СЪЗНАНИЕ, ДА ПРЕГЛЪТНЕ ЗА МОМЕНТ, СОБСТВЕНИТЕ СИ УБЕЖДЕНИЕ И ДА ПРОЧЕТЕ ТОВА С ОТВОРЕНО СЪЗНАНИЕ, СЛЕД ТОВА ДА ПРЕГЛЕДА ФАКТИТЕ САМ ЗА СЕБЕ СИ И ДА ПОМИСЛИ, ДАЛИ Е ПРАВИЛНО ТОВА, КОЕТО КАЗВАМ ........ ИЛИ НЕ. Така, прегледах всичките коментари и има доволни има недоволни. За недоволните ще кажа, този път и въобще нещата, които се постигнаха от това правителство са смайващи.. за времето, което това правителство е на власт е построило повече от предишните 10 взети заедно, Борисов всяка божа седмица отваря нещо, ново, което привлича туристи или ни прави живота по лек. Ето тази магистрала, имайте в предвид, че винетки има от много години, защо предното правителство не направи тези реформи по рано, защо не строи пътищата в градовете по рано, защо тоя недостиг на ясли. пардон детски градини, не ги построи предното правителство.. то нищо не направи освен загуби за държавата и големи дългове, които сегашното правителство връща. До този път сега дето става на въпрос за него, един коментар гледах доло, гладните българи, какво ще ядат, какво като има пътища. Значи човек на теб мога само да кажа, че този път ще спести десетки стотици хиляди левове на българският гражданин. Предните пътища бяха с дупки, беше чист ад. Колите се трошеха буквално за нула време. Мога да ти кажа, че този път ще ти спести пари, които ще ги дадеш за храна и няма да останеш гладен. Вместо да ти се троши колата по дупките, както беше при предното правителство, сега няма да имаш проблеми с дупките. Ако колата ти се строши това е вече проблем на производителите, аз не знам кола да се движи по гладко и да се троши. Вместо да дадеш 250 лева за колата, ще си купиш храна на масата за 25 дена, ако харчиш по 10 лева храна на ден. 70 лева дори да ти спести от ремонт, това е 1 седмица храна. Пътищата в софия, НЕ ВСИЧКИ за жалост, но поне по главните така пътища са вече готови, да не се излагаме пред туристите, много неща отвори това правилтество.. и много пари спести, без да знаете.. защото вземете на пример пътя, ето казах ви вече, вместо да минете през дупка и да строшите нещо по колата ще спестите пари. Като има детски градини, ще можете да си оставите детето и да отидете на работа за да изкарвате пари, вместо да го давате на платени детегледачки или да отсъствате, закъснявате за работа или да не можете да си я свършите като хората, защото не сте подготвени, заради грижи по детето. Операта, дето я построи Борисов, ще привлече туристи, вече се рекламира това място в България.. туристите ще донесат пари и ще пазаруват в нашите магазини, хората от тея магазини ще пазаруват на вашия щанд и така се въртят парите. Може да не забелязвате, но всичко което се ремонтира, рано или късно ще ви влезе в джоба. Спортната зала, да изхабиха се страшно много пари, но нали ще организираме мачове и ще се върнат тези пари... замислете се. Доволен съм от този път, колата ще ми остане здрава и читава години на ред, след това ще е по лесно да се поддържа. Той вече я построи пък представи си поддръжката, колко по лесна ще е. Да времената са тежки, но ноща винаги е най тъмна преди изгрева. Зърнопрозиводителите и те взимат двойно пари вече.. какво искат повече.. даже тройно взимат.. Пенсиите не са вдигнати, но забележете, че предното правителство може да ги вдигна с 15%, но проблема беше че в НОЙ влизаха едва 5%, как може да даваш на пенсионерите 15 при положение, че работещите плащат 5 .. математически не е възможно. Борисов го оправи това вкарват се вече 15 и се дават 15.. Наистина прави, много неща които повечето хора не разбират, но замислете се, всяко едно нещо което оправя, ще ви напълни джоба с пари. 1. Изряден път (магистрали и в самите градове пътищата) - спестявате пари за ремонт на колата. 2 Детска градина - можете да отидете спокойно на работа и знаете, че детето ви е в сигурни ръце. 3. Зали, опери, оправени паркове като Южният парк, това донася туристите, както хората ходят в хубавият париж, така идват и тук вече. А и е красиво. 4. Камери по тези пътищата по малко инциденти, по малко смърт. 5. Човека сега се е зарекъл да оправи и медицинският сектор. Сегашната България по ми харесва от предната и съм по доволен. Замислете се и вие ! Весели празници от мен.
Анти

2011.12.31 | 13:43

10
ГЕРБ са си просто мутри,с милиционерско образование,ако то може да се нарече образование. Това са си възпитаници на комуноидите и от тях не може да се очаква нищо добро. А нека първо да се натоварят върпосните участаци от магистралите за които сега се вдига толкова шум,и ще видим колко време ще издържат без ремонт. А за пътищата в северна България просто няма какво да говорим.Те са в ужасно състояние.

2011.12.31 | 18:50

24
Ами то не може всичко на веднъж. Оправил ги е поне повечето или част, предното правителство сега нямаше да е оправило нищо в момента, нямаше да го има и в момента построеното, не знам какво щеше да коментираш, тъпи и глупави сте всичките, сляп народ.
W W W . ORIG INALNI . BE --- КУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСК

2011.12.31 | 18:33

23
W W W . ORIG INALNI . BE --- КУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСКА НА ЛЮБИМИЯТ СИ ОТБОР !
plamenp59

2011.12.31 | 13:25

4
Ц.Ц.Ц.Ц.Ц.Ц.Ц.Ц.Ц.Ц.Аз се чудя какво става а то сме пипнали ГЕРБ.За тези които искат да се лекуват най добре е да си посетят джипито.Има и медицинска литература в нета на корем.За първо време ще предложа един основен метод описан в литературата.Само че защото ние сме бамбашка като народ задължително да е обратно.Не на ляво а на дясно .Защото българският вариант на ГЕРБ е видоизменен и мутирал.Той си е ляв по рождение. Позиционна терапия Заемането на определена позиция в леглото също може да намали симптомите на ГЕРБ. Повечето проучвания заключват, че спането на лявата страна намалява нощния рефлукс на стомашно съдържимо. Експертите също препоръчват повдигането с 15-20 см на главата и горната половина на тялото по време на сън. Това може да стане с използване на подпори под краката на леглото или на специални терапевтични възглавници Правилното лечение на гастроезофагеалната рефлуксна болест е съчетание от промени в начина на живот и медикаментозна терапия. В краен случай се стига и до хирургична намеса.
.

2011.12.31 | 18:32

22
за теб всичко е ляво май... долавя се някакъв проблем с посоките.. Ама както и да е. Ако продължават да работят за нас - Българите, а не както преди се работеше, посоката не ме интересува
plamenp59

2011.12.31 | 18:30

21
Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ) се характеризира с появата на симптоми (виж по-долу) или увредa на лигавицата на хранопровода, причинени от противоестествено връщане (рефлукс) на стомашно съдържимо в хранопровода. ГЕРБ е заболяване, което може значително да влоши качеството на живот на човек.

Добави коментар

Водещи новини