Топлофикация в Шумен иска да използва мазут

  • 20 декември 2011 14:52

  • 840
  • 0
Топлофикация в Шумен иска да използва мазут
©

Топлофикация Шумен е изпратила писмо до МОСВ с искане за издаване на разрешително за работа с мазут, заяви днес пред шуменски журналисти директорът на дружеството Димитър Зайков.

Очаква се отговорът да бъде получен до месец. В момента дружеството разполага с разрешително, което позволява да работи с мазут 10 дни. По думите на Зайков имало готовност гориво да бъде осигурявано от различни доставчици. ТЕЦ-а ще им плаща с разплащанията, които абонатите междувременно ще правят към топлоснабдителното дружество. Дали ще отопляваме 500 или 5000 абонати за нас няма разлика, тъй като разходите ни са едни и същи, но смятам, че приходите, които ще имаме от наличните около 1600 абонати е са достатъчни, за да се разплащаме с доставчиците - обясни директорът.

Той уточни, че активите на ТЕЦ-а в момента, според направената данъчна оценка на земята и сградата, които той притежава, се равняват на около 8-9 милиона лв. Смятаме, че тази оценка обаче е занижена. Ако стартира отоплителният сезон, цената на парното ще е както беше оповестено - 84 лв. В момента системата се източва, тъй като не се знае колко ще се понижат температурите в следващите дни.

По-рано днес Шуменският окръжен съд даде ход на делото за обявяване на Топлофикация в несъстоятелност, заседанието се гледа при закрити врати. Било е отложено за 24 януари заради назначени допълнителни експертизи. По информация на Дарик в залата защитниците на топлоснабдителното дружество са оспорили иска. Страни по делото са единствено ТЕЦ-а и Булгаргаз, подчерта Зайков. Всикчи съдебни искове срещу ТЕЦ-а са прекратени до решаване на делото - допълни шефа на Топлофикация. Дълговете, натрупани към Булгаргаз през годините, достигнаха около 18 млн. лв.

Последвайте канала на

Novini.bg
840 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини