Българите остават недоверчиви към развитието на икономиката

  • 04 ноември 2016 12:36

  • 1063
  • 2
Българите остават недоверчиви към развитието на икономиката
© Булфото Архив

През октомври 2016 г. общият показател на потребителско доверие в България остава приблизително на равнището си от юли, когато доверието на потребителите се сви слабо с 0,6 пункта спрямо началото на пролетта. Това показва последно проучване на Националния статистически институт (НСИ), цитирано от БНР.

Оценките на потребителите относно развитието на общата икономическа ситуация в страната през последните дванадесет месеца, както и очакванията за следващите дванадесет месеца, са леко влошени спрямо предходното наблюдение на статистиката.

По-неблагоприятни спрямо юли са оценките на потребителите за изменението на потребителските цени (за повишение на инфлацията) през предходните дванадесет месеца, като техните инфлационни очаквания се запазват и за следващите дванадесет месеца.

По отношение на безработицата в страната през следващите дванадесет месеца преобладават предвижданията, че тя ще продължи да се увеличава. Последната анкета на НСИ отчита, че потребителите продължава да оценяват икономическата ситуация в страната като неблагоприятна за спестяване, въпреки че техният относителен дял намалява спрямо юли.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1063 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.06 | 17:32

2
ИКОНОМИКА В БЪЛГАРИЯ ???? та след като хазната се пълни от данъци такси и пари от Еврофондовете за каква икономика говорим изобщо.

2016.11.06 | 17:32

1
и да се развива и да не се развива икономиката ви роболваделците ни няма да ни вдигнат заплатите все ще са най ниски не само в Европа

Добави коментар

Водещи новини