Постигнаха съгласие по Колективния трудов договор за "БДЖ - Товарни превози"

  • 14 декември 2011 19:02

  • 1325
  • 0
Постигнаха съгласие по Колективния трудов договор за "БДЖ - Товарни превози"
©

Колективният трудов договор между синдикатите и "БДЖ Товарни превози" вече е факт, но остава нерешен въпросът с "Пътнически превози", съобщи пред БНР изпълнителният директор на железниците Йордан Недев.

"Ситуацията е доста непрогозируема, специално за пътническите превози. Силно вярвам, че ще постигнем този консенсус, който е необходим, за да приключат и стачните действия, за да можем и ние да продължим да си вършим работата и всичко, което сме заложили за догодина, да се случи. Що се отнася до класа, той си остава такъв, какъвто е, а именно - 1 процент, което е почти два пъти повече от това, което Кодексът на труда повелява. Останалите възнаграждения - това, което се договорихме, е горницата над нормативно определеното по Кодекса на труда и нормативните уредби, които го допълват, да се преформатира, да се разпределя не по равно, а в посока на тези, които по-добре си вършат работата", заяви той.

И днес влаковете не се движеха до 16 часа, този път по решение на ръководството на БДЖ. За да не регистрира повече загуби компанията спира до 5 януари нови 166 композиции.

Заради решението на БДЖ да спре влаковете, железничарите в Русе прекратяват стачката.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини