Малките бензиностанции протестират

Цената за монтирането на нивомери в малка бензиностанция с три резервоара варира от 15 до 20 хиляди лева и още по 100 - 150 лева месечно абонамент за поддръжката им, обявиха на пресконференция от сдружението.

Негови представители твърдят, че и без тези устройства няма как да продадат и литър гориво, без то да се отчете пред НАП, предаде БНР.

"Заобикалянето на данъчните служби може да стане само при производител и вносител, който с тези големи количества, който може да заобиколи закона, да не плати акциза и ДДС-то и после по някакъв начин да си продава това гориво. И може би тука държавата затова иска на нас да ни ги сложи, на малките, защото е безпомощна да се справи с големите. Това е", заявиха те.

Протестиращите подозират, че зад това изискване се е крие лобизъм и корупция. Според тях от нивомерите дистрибуторите и фирмите, които ще ги монтират, ще спечелят над 30 милиона лева. Финансовата година собствениците на около две хиляди бензиностанции ще завършат на загуба.

Коментари

  1. 2012.01.14 | 14:50
    При положение, че уредите струват в порядъка на 6-7 хиляди лева и този протест като като протеста на зърнопроизводителите! нагли копелета! Имахте година и половина за въвеждане на тези уреди! Ама ви секват далаверките. Който може да се справи ще работи. Който не иска да фалира.
    1. 2012.01.14 | 14:49
      защо тези уреди не са за сметка на нап, нали на тях им трябват
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет