БСП: ГЕРБ погребва всички руски проекти

  • 07 декември 2011 14:39

  • 1292
  • 6
БСП: ГЕРБ погребва всички руски проекти
©

Като доказателство, че ще бъдат погребани всички руски проекти за страната ни определиха от БСП решението на кабинета да се откаже от участие в петролопровода Бургас-Александруполис.

По думите на Петър Димитров от партията финансовите санкции за България ще бъдат сериозни.

„Господин Дянков очевидно не разбира какво казва, но е оповестил, че от една година и повече е наел външни консултанти, на които най-вероятно България е плащала, за да докаже, че България може да излезе от проекта, без да има загуби. Това просто е несериозно и невярно. България вече търпи загуби. В самото съобщение се говори за допълнителни 12,4 млн., които трябва да плати България по този проект", каза Петър Димитров.

Според бившия министър на икономиката и енергетиката България губи ежегодните такси, които са над 30 млн. долара, заявките за инвестиции в България, строителни фирми, които трябваше да участват в проекта, а освен това е можело по думите му български фирми да транспортират нефта от Русия до България през Черно море.

Финансовите загуби за България са безспорни, категоричен е депутатът от опозицията. „Според санкционерите в дружеството те ще поискат неустойки от България, минималният им иск е за 200 млн. долара, максималният иск отива до 1 млрд. долара неустойка", каза още Петър Димитров. Той допълни, че не е негова работа да гадае какво ще бъде решение на международните арбитражни институции. По думите му както вървят нещата, това е доказателство, че ще бъдат погребани всички руски проекти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1292 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2011.12.10 | 02:51

1
Това не са руски проекти, а проекти на руски олигарси. руският народ няма нищо общо с тези проекти. А болшевиките да не се обаждат много много, че краят на техния феодализъм вече се вижда - в момента все още се справят със стачките и недоволството арестувайки подред всеки, дръзнал да изкаже недоволството си към дует Недъгави, но съвсем скоро ще дойде денят в който Русия най-после ще има светско управление, а не феодали, олигарси и всякакви кретени. Не нашето правителство "погребва" руските проекти, а руската власт "погребва" и последните си поддръжници, погребва сама себе си.

2012.01.20 | 23:17

6
Ама си голям експерт, няма що. Ти помниш ли какво направи Горбачов в Русия? Помниш какво направи Елцин? Помниш ли какво беше положението по тяхно време в Русия и сега руснаците какво мислят за тея двамата мужици? Откакто дойде Путин на власт, Русия почна да възвръща позициите си на световна сила. Не му е лесно, след тоталния крах, предизвикан от Горбачов и това цялото разграбване по времето на Елцин, но все пак човекът успя да постигне МНОГО. Бойко се опита да го имитира, при нас положението бше подобно след Луканов и Костов, ама не му достигат нито упраленски качества, нито екип от професионалисти. Путин, въпреки еротичното си име, е МЪЖ - каквото е казал, го е направил, а каквото е направил - все е било в полза на Русия, докато Бойко е една ЖЕНА, или по-скоро полов орган на жена - сутринта каже едно, на обед второ, на вечерта дори не си спомня по каква тема е говорил.
Самуил

2011.12.10 | 02:53

5
Знаем ,че на комунистите им е много жал за руските проекти, но на нас българите не ни е жал.
НАБЛЮДАТЕЛ

2011.12.10 | 02:52

2
ТОЯ /ПЕТЪРДИМИТРОВ /,НАИСТИНА СЕ ПРАВИ НА УДАРЕН И НЕ ВИЖДА ОТКОГА Е НЕНАВИСТТА КЪМ РУСИЯ! ЕДИН ТОЛУП НА ИМЕ АЛ. ЙОРДАНОВ ОТКОГА ОЩЕ СЕ КАНЕШЕ ДА СЪДИ РУСИЯ,АМА СТАНА" ДА АМА НЕ" . СЪЩО КАТО " ВЗЕХА ВЛАСТТА С МАЛКО ,НО ЗАВИНАГИ". ДА , АМА НЕ. СЕГА ТАКА ГИ РАЗПЕРДУШИНИ НАРОДА ,ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЯТ НАКЪДЕ СА.ЖАЛКО ,ЧЕ НАРОДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ ,НО СЕ ОКАЗА ,ЧЕ ТЕ СА ПО-БИТЕР. ДАЛАВЕРАТА КАКВО ЛИ НЕ ПРАВИ. ТЕ ЩЕ ПОСЛЕДВАТ СДС И НИКОЙ НЯМА ДА СИ СПОМНЯ ЗА ТЯХ.

2011.12.10 | 02:53

4
хммм... кой знае дали ще има или пък няма да има последици. Исторятани учи че руснаците държат на своето и най-лесния начин да ни "санкционират" е като вдигнат цената на газа и петрола внос от русия. От което пук губи обикновения българин и цялата икономика.

2011.12.10 | 02:52

3
Точно. Боли ги кура от ГЕРБ дали ще има или няма да има санкции. В крайна сметка санкциите ги плащаме НИЕ, а не задниците, дето сътвориха всичките тези лайна.

Добави коментар

Водещи новини