Италианци наливат 500 хиляди евро в Плевен

  • 08 август 2016 16:32

  • 3299
  • 3
Италианци наливат 500 хиляди евро в Плевен
© Община Плевен

Инвестиция от 500 000 евро ще направи тази година новото ръководство на фирмата "Неви фешън Текстайл" ЕООД в Плевен, съобщиха от общината. Средствата ще бъдат вложени за закупуване на нови машини за разширяване на производството и за назначаване на още 15-20 служители.

Инвестиционните намерения бяха заявени пред кмета на Плевен Георг Спартански от Леонардо Льона - финансов директор на фирмата-майка "Манифактура Риезе"- Италия и Марио Ферето - мениджър на "Неви фешън Текстайл" ЕООД.

„Всяко разширяване на вече съществуваща инвестиция е добре дошло и аз се радвам, че това се случва“, приветства новия проект кметът на града. Спартански увери представителите от Италия, че Плевен е отворен към чуждестранен бизнес.

"В града има италиански инвеститори и в други браншове, което ме радва, защото означава, че виждат тук перспектива и намират добър климат. Вашите намерения са важни, защото са хубав пример и знак, който давате и на новите инвеститори, решили да изберат Плевен", посочи още градоначалникът.

Гостите от Италия пък подчертаха, че дават възможност на новонаетите, след обучение и започване на работа от най-ниско стъпало, за кариерно израстване до ръководни длъжности. Идеята е още по време на обучението да бъде предложена възможност за професионална реализация на най-добре подготвените и мотивирани млади хора след завършване на средното образование. Освен настояще, можем да предложим и бъдеще, а политиката ни е такава, че фирмата да остане и след нас, са заявили италианските инвеститори.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3299 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.12.03 | 16:59

3
Ако го добарам тоя нагъл италиански педераст ще му спукам задника!

2016.08.10 | 13:06

2
Напред ,о роби на труда !Наливат 500 хиляди ,изливат милиони !А ние ще превиваме гърбове и ще работим за трохи !Какъв кеф !Балъци !
andeer

2016.08.09 | 19:17

1
Малииииий много бе.

Добави коментар

Водещи новини