НЕК дължи 100 000 лв. на пътната агенция

  • 30 ноември 2011 17:07

  • 854
  • 0
НЕК дължи 100 000 лв. на пътната агенция
© Булфото

Агенция "Пътна инфраструктура" ще заведе регресивен иск към НЕК заради зимното почистване на близо 15-километровия път към Цанков камък, който е незаконен.

Шосето не е въведено в експлоатация, защото е опасно, има неовладяно свлачище и проблеми с водооттичането, обясни пътният шеф Лазар Лазаров.

През миналата зима обаче държавата е чистила шосето със свои средства, защото без акт 16 фирмите, които поддържат областта, нямат ангажимент към изриването на снега. Средно по 1000 лв. на километър са съответните коефициенти за зимното почистване на пътя, затова и държавата в лицето на пътната агенция ще заведе иск към НЕК да й бъдат върнати тези средства, тъй като енергийната компания е инвеститор в изграждането на пътя и тя от своя страна може да си търси вложените в поддръжката средства от "Алпине", "Бау", които са сключили договор за изграждане на трасето и не са го довършили във вид, в който да бъде узаконено, съобщи "Стандарт Нюз".

Държавата чисти снега, защото трасето се ползва от най-големия инвеститор в региона и не можем да го оставим затрупано през зимата. Това обясни шефът на ОПУ в Смолян Александър Ханна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини