КЗК обвинява НЕК в злоупотреба с господстващо положение

  • 13 май 2016 12:03

  • 1097
  • 1
КЗК обвинява НЕК в злоупотреба с господстващо положение
©

Комисията за защита на конкуренцията предяви на "Национална електрическа компания" ЕАД /НЕК/ твърдения за извършено нарушение на Закона за защита на конкуренцията /ЗЗК/, се посочва в съобщение на КЗК.

Според КЗК нарушението се изразява в злоупотреба с господстващо положение на пазара на производство и продажба на едро на електрическа енергия с пиков товаров профилна територията на България, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите посредством дискриминиране от страна на НЕК ЕАД на "ЕВН Трейдинг СаутИйстЮръп" ЕАД и поставянето му в по-неблагоприятно положение спрямо неговите конкуренти.

Страните в производството имат право на достъп до материалите по преписката, по реда на чл. 55 от ЗЗК и в срок от 30 дни имат право да представят писмени възражения по предявените твърдения. Имат право също да бъдат изслушани от КЗК на открито заседание във връзка с предявените твърдения и правомощията, които Комисията възнамерява да упражни, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Калина Христова
1097 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.14 | 00:28

1
А такса задължение към обществото как я тълкувате.37лв без ддс за 1магват.Къде отиват тези пари.

Добави коментар

Водещи новини