Йордан Недев: В БДЖ ще плащаме за свършена работа

  • 25 ноември 2011 06:48

  • 1173
  • 2
Йордан Недев: В БДЖ ще плащаме за свършена работа
©

При срещите, които проведохме в поделенията в страната стана ясно, че хората са достатъчно разумни. Ако исканията им са свързани с важните за тяхната дейност неща, ние никога не сме ги отричали като необходимост. Това заявява в интервю за Стандарт изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев.

Едно от важните неща, което трябва да се случи догодина, е да се премине към нова форма на заплащане на труда. Който повече работа е свършил, повече ще получи. Не говоря за прекарани часове на работното място, а за свършена работа. Ти си заработил днес 100 лв. - ето ти ги. Утре си заработил 20 лв. - получаваш ги. Ако системно заработваш по 20 лв., може и да се разделим, а на твоето място може да назначим друг, който да изработва по 100 лв.

На въпрос какво е правил в депото ден преди стачката в БДЖ, Недев отговори че е отишъл, за да види дали може да се предотврати протеста. В течение на разговора си промених мнението и вече не бях там, за да се стремя да предотвратявам стачката, защото научих много неща, запознах се с много хора и пресях истината от лъжата, споделя Недев. Казаха ми, че хората ще излязат да стачкуват защото не са доволни от условията на труд, от това, че закъсняваме с доставката на работни облекла и обувки. И искат да бъдат коректив по отношение търсенето на решение на проблемите в БДЖ по всички възможни начини.

Те твърдят, че трябва да не се намалява персоналът, а да се увеличават приходите. Казах им, че винаги съм подкрепял хората, които си търсят социалните права. Опитах се да ги убедя, че правим всичко възможно да увеличаваме приходите и съвсем не сме се хванали за разходите като за единствената котва на потенциален успех. Казах им, че разбирам, че стачката е начинът, по който те могат твърдо да заявят исканията си, заявява Недев.

Това което ми казаха - "за нас не е супер важно да е с 2 градуса по-топло (защото в халето беше студено), но ако имаме правилното облекло и необходимите инструменти, ще ни е много по-добре". Аз съм "за" такава стачка, категоричен е изпълнителният директор на БДЖ.

Последвайте канала на

Novini.bg
1173 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
брей

2011.11.30 | 15:06

2
Значи вие другари, не трябва да вземете и стотинка!!! И хората са прави да стачкуват, защо те да плащат цената за вашата некадърност и на началниците ви в дебелите кресла?!? Искате съкращения, започнете от вас , хората си вършеха работата, очевидно някой друг не го е енаправил!!!

2011.11.27 | 01:19

1
Хората които стачкуват ще почнеш да ги разбираш, като идеш на тяхното положение със съответната заплата и условия на труд. Дотогава няма да ги разбереш, защото при соц манталитета един директор не може да разбере работниците никога. Той живее с мисълта, че се е родил директор, направо от боговете е пратена да бъде директор и друго не може и да бъде.

Добави коментар

Водещи новини