Владимиров: Започва оздравяването на БДЖ

  • 31 март 2016 08:21

  • 1122
  • 1
Владимиров: Започва оздравяването на БДЖ
©

Със 17 млн. са намалели загубите на БДЖ за 2015 г. в сравнение с предходната година. Това каза в сутрешния блок на БНТ изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров.

Най-големият проблем на дружеството са задълженията му. Общата задлъжнялост е намаляла с 40%, а задлъжнялостта към банките с 55%. Ако концесията на летището се сбъдне през тази година, въпросът със задълженията ще бъде окончателно решен. Възможността БДЖ да фалира окончателно ще бъде решена и ще може да започне оздравяването на дружеството. Смятам, че до края на 2016 г. можем да прескочим тази фаза и да навлезем в развитието, посочи Владимиров.

Целта ни е да закупим нови мотриси. Вървим по начертания план, следваме го стриктно и очакваме резултатите, добави той.

Владимиров каза още, че предстои въвеждането на билет, в ход е и проект за почистването на всички влакове вътре и отвън. До края на септември влаковете трябва да бъдат много по-чисти, отколкото са в момента. Чистотата във влаковете обаче зависи и от културата на пътниците, отношението им към БДЖ, подчерта той.

Шефът на БДЖ разкри, че дружеството ще инвестира в подобряване на условията на труд в депата.

Владимиров бе категоричен, че са взети всички мерки, за да бъде осигурена сигурността на пътниците с оглед повишената степен на терористична заплаха след атентатите в Брюксел.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1122 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!

2016.04.05 | 00:31

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини