Потребителите на природен газ вече с е-фактури

  • 22 март 2016 09:06

  • 1981
  • 1
Потребителите на природен газ вече с е-фактури
© Овергаз

Електронните фактури за природен газ вече са факт. От средата на месец март „Овергаз Мрежи” започна да издава документа за своите потребители. Електронната фактура е напълно равностоен аналог на хартиената и е подписана с валиден електронен подпис, съобщават от пресцентъра на „Овергаз".

Нововъведението ще улесни газифицираните абонати при проверката на техните сметки в потребителския им профил в платформата „Моят Овергаз”. Електронната фактура може безпроблемно да се използва от юридическите лица за счетоводни и данъчни цели след регистрация и подписан формуляр за отказ от хартиения еквивалент, посочват от компанията.

Домакинствата и фирмите могат по всяко време да проследят на интернет страницата на компанията своите сметки и потребление. Индустриалните консуматори пък ще получават онлайн и своите месечни електронни актове за доставени количества природен газ.

Чрез използването на „Моят Овергаз“ се обезпечава сигурността при предаване на фактурите и се минимизира рискът от закъснения и неполучаване. Единната клиентска платформа, която е собствена разработка на газовата компания, дава предимство на газифицираните абонати да не зависят от качеството на печатните и куриерски услуги, се посочва още в съобщението.

Над 10 хиляди са битовите клиенти на „Овергаз Мрежи“, които вече се отказаха от хартиеното известие. Само за 2015 година интересът към възможностите за онлайн проверка на дължимите суми за природен газ се увеличи 7 пъти. Отказвайки се от хартиената фактура, те дадоха своя принос за опазването на околната среда. С всеки тон рециклирана или спестена хартия се спасяват от изсичане 13 дървета, уверяват от „Овергаз“.

Последвайте канала на

Novini.bg
1981 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!

2016.03.28 | 11:04

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини