Кметът на Шумен иска част от минералната вода край Мараш

  • 18 февруари 2016 18:46

  • 1907
  • 1
Кметът на Шумен иска част от минералната вода край Мараш
© Булфото

Кметът на Шумен Любомир Христов иска от местния общински съвет чрез докладна записка, адресирана до председателя му, да даде съгласието си да бъде предоставен част от ресурса на минералната вода в находището на с. Мараш за обществено ползване.

Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Искането на Христов е съгласно решение на министъра на околната среда и водите - за безвъзмездно предоставяне и ползване на водите от находището в община Шумен, което е изключителна държавна собственост. Впоследствие, с конкретни инвестиционни предложения, ще се решава по какъв начин ще се осъществява ползването на водата от населението, уточняват от пресцентъра на общината.

Вече има разработен технически проект за ВиК в селата Салманово и Мараш, в който е включен и теренът на минералния извор. Изготвя се актуална балнеологична оценка на минералната вода от сондаж.

Последвайте канала на

1907 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.02.21 | 13:30

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини