Търновската гара върна облика си от миналия век

  • 29 януари 2016 11:35

  • 1482
  • 1
Търновската гара върна облика си от миналия век
© Булфото (архив)

Сградата на железопътната гара Трапезица във Велико Търново върна облика си отпреди 108 години, когато на нея слиза цар Фердинанд, за да обяви в старопрестолния град независимостта на България, съобщи БНР.

Ремонтът на сградата е извършен от Националната компания "Железопътна инфраструктура". Вече са реконструирани фасадата, покривът и помещенията, а през пролетта предстои районът да бъде озеленен. Сградата тънеше в разруха, след като гара Трапезица придоби статут на спирка.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов беше инициатор за ремонта, а сега предлага собствеността на сградата да бъде прехвърлена на Общината. Идеята е в нея да бъде създаден музей, който туристи да посещават преди да се изкачат с панорамния асансьор до средновековната крепост "Трапезица", в чието подножие е едноименната гара.

Последвайте канала на

1482 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.01.29 | 17:18

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини