Доставките на газ към потребителите у нас се изпълняват нормално (обновена+видео)

  • 01 януари 2016 17:21

  • 2318
  • 0
Доставките на газ към потребителите у нас се изпълняват нормално (обновена+видео)
© Getty Images/Guliver

Тази нощ доставките на газ към всички потребители в страната са били изпълнени по план и в пълен обем, съобщи директорът на "Булгартрансгаз" Георги Гегов на брифинг след поредна среща днес на енергийни експерти при премиера Бойко Борисов.

Изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен отбеляза, че "Овергаз мрежи" са подали заявление до "Булгаргаз" за доставка на газ. По този начин потребителите на "Овергаз" не са изпитали затруднения през изминалата нощ.

Днес в "Булгартрансгаз" са продължили да пристигат заявки и от стопански клиенти, които правят директни заявки за прехвърляне на количества.

По повод коментари в медиите за сценарий за кражба на бизнес, Коен коментира, че в създалата се ситуация държавата и държавните дружества са направили всичко на границата на невъзможното, за да няма проблеми. "Очевидно за някои очакваното спиране на доставките на газ за "Овергаз" не е било новина. Непонятното за нас е, че това не е било заявено по-рано, а се е чакал последният момент", коментира Коен. Той заяви, че тази нощ доставка на газ към "Овергаз" не е имало.

Жаклен Коен изрази благодарности към "Газпром", които са проявили разбиране към ситуацията. 

В отговор на въпрос Гегов заяви, че на този етап цената, на която "Булгаргаз" получава исканите допълнителни количества, няма да бъде увеличена. От 4 януари заявката ще нарасне от 8,8 млн. куб. м и ще достигне 9,062 млн. куб. м, но имам уверения, на база проведени разговори с "Газпромекспорт" и с изпълнителния директор на "Булгаргаз" Петьо Иванов, че цената няма да бъде променяна за България, заяви Гегов, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини