Oткрива се 13-километров участък от Северната скоростна тангента

  • 29 декември 2015 14:49

  • 1690
  • 0
Oткрива се 13-километров участък от Северната скоростна тангента
© Булфото

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров ще открият 13-километров участък от Северната скоростна тангента.

Събитието ще се състои утре – 30 декември, от 09.00 часа.

Ще бъде пуснато движението по отсечките между „Ботевградско шосе“ и булевард „Лазар Михайлов“ и от Околовръстния път до пътя за Требич.

Общата дължина на тангентата е 16,54 км. Проектът е лот 70 от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Изпълнител е консорциум „ХПВС-ССТ“, в който участват: „Хидрострой“ АД, „Пътни строежи Велико Търново“ АД, „Пътинженерингстрой“ АД, „Пътстрой Бургас“ ЕООД и „Водстрой 98“ АД. Стойността на договора за проектиране и строителство е 180 млн. лв. с ДДС.

Строителният надзор осъществи Обединение „СЖС ТЕХНОС - СЖС БЪЛГАРИЯ“, в което са: „СЖС България“ ЕООД, гр. София и „СЖС Технос С.А.“, Испания. Техният договор е за 882 хил. лв. с ДДС.

Последвайте канала на

1690 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини