Над 5 милиона лева инвестирани в Дунавската градина в Силистра

  • 18 декември 2015 07:26

  • 1075
  • 0
Над 5 милиона лева инвестирани в Дунавската градина в Силистра
© Булфото

Над 5 милиона лева са инвестирани в ремонта на Дунавската градина в Силистра. Средствата са от оперативната програма "Регионално развитие" по проекта "Зелена и достъпна градска среда".

По проекта са изградени над 12 000 кв/м пешеходни алеи, четири модерни детски площадки, игрища за футбол и волейбол и площадка за фитнес. Засадени са над 500 дръвчета и храсти.

Изградени са нови фонтани и кътове за отдих, отчете заместник-кметът по устройство на територията Емил Гойчев, цитиран от БНР.

"Не вярвах, че в Дунавския парк може да има толкова много хора. Мислех, че пейките са много, обаче се оказа, че не са много.Това е хубавото, че всички съоръжения се използват активно от нашите съграждани", допълни той.

Тази инвестиция дава възможност за развитие на туризма в Силистра, каза на церемонията по откриването на парка заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова. И въпреки проблемите, съпътствали проекта, добрите резултати са налице.

"В хода на кандидатстването - при тези проекти се кандидатстваше твърде стихийно, твърде бързо. На парче се правеха проектиранията. Радвам се, че успяхме да намерим възможностите, за да ги преодолеем и да имаме този резултат, който отчитаме днес", каза Николова.

През изтеклия седемгодишен програмен период Община Силистра е успяла да реализира проекти за над 13 млн. лв по оперативната програма "Регионално развитие". Повече от 20 млн. са инвестициите по програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България.

Последвайте канала на

Novini.bg
1075 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини