ЕVN предупреди 91 общини: Коледните украси харчат много ток!

  • 15 декември 2015 17:39

  • 1465
  • 0
ЕVN предупреди 91 общини: Коледните украси харчат много ток!
©

EVN изпрати във вторник информационни писма до всичките 91 общини на своята лицензионна територия в Югоизточна България, че през месец декември има традиционно повишена консумация на ток и тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишните празнични и почивни дни.

"Това се отнася както за битовите клиенти, така и за консумацията на общинските обекти, където се поставят коледни украси с голям брой осветителни тела, организират се празнични прояви, коледни базари, фестивали, тържества, концерти и др.", напомнят от централата на австрийското електродружество в Пловдив.

Оттам призовават общинските администрации да обърнат внимание и следят потреблението на ток в своите имоти и че ако желаят могат да оптимизират разхода си за енергия могат да променят времето на ползване на една или друга светеща коледна и новогодишна украса или увеселителен атракцион. Това може да се направи чрез личните обслужващи всяка отделна община мениджъри или от клиентските енергоцентрове по места, допълват от EVN.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини