Петър Мутафчиев: Реформите в БДЖ не започват от ГЕРБ

  • 10 ноември 2011 08:15

  • 1603
  • 4
Петър Мутафчиев: Реформите в БДЖ не започват от ГЕРБ
©

 Реформите в БДЖ не са закъснели, те започнаха още през 1998 г.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП и бивш министър на транспорта Петър Мутафчиев.

"Тази реформа продължи след 2000 г. когато дружеството се раздели на НКЖИ и БДЖ, появиха се подразделения като "Пътнически превози", за да се върви към този трети етап, който извършва ГЕРБ. Управляващите не могат да твърдят, че реформата започва сега. Ние подписахме първия пазарен договор - за обществена услуга, с който държавата покриваше всички загуби на дружеството, за да бъде осигурен превозът на пътниците. С всичките си действия опитвахме да направим железниците по-ефективни", каза още Мутафчиев.

Председателят на Комисията по транспорт, информационните технологии и съобщения в Народното събрание и депутат от ГЕРБ Иван Вълков заяви, че реформи са правени, но не с нужната ефективност и не са докарани докрай. "Същината на въпроса е, че положението в БДЖ е изключително тежко и мерките, които се взимат, са в посока дружеството да излезе от кризата. Правим всички опити да спрем течовете в разходите и да осигуряваме по-високи приходи", добави Вълков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1603 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Един от излъганите

2011.11.10 | 13:21

4
Дали ГЕРБ щеше да получи толкова гласове,ако преди изборите бяха казали какъв са го надървили за БДЖ.Тези гласове щяха да ги получат на..../8-ми март/Ще дойде време и техният електорат ще си върне жеста.
sportnamedicina

2011.11.10 | 12:51

3
Посетете официалниа сайт на McDavid за спортна медицина http://sportnamedicina.com Там можете да намерите професионални наколенки,наглезенки,накитници,набедреници,ръкави за лакът,налакътници,протектори,претпазна екипировка.

2011.11.10 | 12:51

2
ех да та изклата аз тебе отзад а ти ще си турнеш едни наколенки да си предпазиш коленцата спамерски
ЕЛ КАПИТАН

2011.11.10 | 12:25

1
Над 10 години реформа а резултати никакви?? Ако е истина това което казва колко време щеше да им отнеме те да направят цялата реформа ... 20-30 години??? Тяхната отдаденост за БДЖ ни докара до там че ползваме най-смръдливите раздрънкани и мизерни влакове в Европа.Срам и позор е сега да излизат и да се бият в гърдите,а реално да не са свършили нищо

Добави коментар

Водещи новини