Пощите спешно търсят заем

  • 09 ноември 2011 13:58

  • 1229
  • 1
Пощите спешно търсят заем
©

“Български пощи” спешно търси овърдрафт заем, за да се разплати с клиенти. Дружеството кани 6 банки да представят условията си, пише в обява на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

За първите 7 месеца на годината пощите отчитат загуба от 4,45 млн. лв. при планирана загуба 89 000 лв. Това поставяло компанията пред опасността да изпадне в неплатежоспособност към клиенти, пише в мотивите.

От обявата става ясно също, че пощите имат оперативни задължения към клиенти и доставчици като “Виваком”, "М-Тел", "ЧЕЗ България", "Петрол" АД и др., с които трябва да се разплатят. От решението на главния изпълнителен директор Деян Дънешки става ясно още, че процедурата ще е договаряне без обявление, за да се осигурят бързо свежи пари до провеждането на процедура по Закона за обществените поръчки.

Става ясно също, че от “Виваком” са изпратили на пощите съобщение за принудително събиране на дълг от 4,65 млн. лв., който е трябвало да бъде платен през август, съобщи "24 часа". Имаме писмо от “Виваком”, но няма предприети правни действия, казаха вчера от пощите. Тези задължения не са от вчера, затова търсим банка партньор, казаха още оттам.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1229 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пощенец

2011.12.28 | 14:04

1
Всички пощенски работници знаят от къде идват загубите на Български пощи, но смее ли някой да проговори...., пък може ли някой да се пребори? Има ли смисъл да продължавам.........Ако зависи от мен веднага ще премахна всички загуби без да съкращавам персонал и без допълнителни икономии. Просто знам как, защо и от къде идва всичко това.

Добави коментар

Водещи новини