Ивайло Московски: Няма кой да даде пари за железниците в това им състояние

  • 07 ноември 2011 09:42

  • 1246
  • 0
Ивайло Московски: Няма кой да даде пари за железниците в това им състояние
©

БДЖ има 800 млн. задължения, които не обслужва. Има загуба от 50 млн. миналата година, тази година ще са 30. Никой не дава кредити на фалирало дружество. Всички са били наясно, включително и синдикатите, какво става.

Това каза в интервю за БНР министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета относно протестите в БДЖ заради предстоящите съкращения.

Трябва да намалим оперативната загуба, ако успеем догодина да я доближим до нула ще бъде голям успех. Краткосрочният ефект от нашите действия трябва да бъде намаляване на разходите. Разбира се, че ще търсим варианти и за увеличаване на приходите, но в момента това няма как да стане в такава неоптимизирана система, допълни той.

Съкращаването на хора ще е свързано със съкращаване на дейности. Спират се губещи линии и по този начин се освобождават хора. Механичното съкращаване няма смисъл. Пари за БДЖ в това състояние няма кой да даде. Синдикатите сами да преценят - ако искат да стачкуват и да се ликвидира тази компания. В краткосрочен план трябва да се оптимизират разходите и после да се предприемат действия, които ще доведат до резултати в средносрочен и дългосрочен план, каза още транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини