КЕВР: В края на октомври ще стане ясно за цената на тока за бизнеса

  • 14 октомври 2015 12:03

  • 1042
  • 0
КЕВР: В края на октомври ще стане ясно за цената на тока за бизнеса
© gettyimages (архив)

Комисията за енергийно и водно регулиране е във финалната фаза за определяне на правилата за търговия с електрическа енергия, "защото регулаторът винаги изпълнява коректно своите предприети ангажименти".

Това коментира пред пред журналисти председателят на КЕВР Иван Иванов. Правилата трябва да са регламентирани от комисията, така че от началото на декември да започне пробната работа на независимата национална енергийна борса, а от началото на следващата година - тя да заработи ефективно. В отговор на въпрос за двете американски топлоцентрали в комплекса "Марица изток" Иван Иванов каза, че се очаква решението на ЕК дали по отношение на тях има нерегламентирана държавна помощ.

Запитан дали ще има промяна в цената на тока за индустрията от началото на следващия месец, той каза, че експертите на КЕВР работят непрекъснато и правят изчисления, като скоро ще е ясно дали в края на октомври регулаторът ще се произнесе за промяна в цената. По думите му, когато настъпят промени с допълнително разкрити разерви, КЕВР реагира незабавно в следващото ценово решение. В близките часове ръководството на КЕВР ще се срещне с представители на работодателски организации, каза още Иванов.

Последвайте канала на

БТА
1042 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини