Правителство, бизнес и синдикати ще борят заедно сивата икономика (видео)

  • 25 септември 2015 10:59

  • 2108
  • 1
Правителство, бизнес и синдикати ще борят заедно сивата икономика (видео)
© Булфото (архив)

Днес в София бе даден старт на Националната кампания „Бизнес на светло за по-добро бъдеще!”, организирана от КРИБ и КНСБ, предаде репортер на Novini.bg.

Инициативата събра на една маса КРИБ, КНСБ и държавата в лицето на министрите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и Николина Ангелкова. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев заяви, че делът на сивата икономика е над 30%. Тази кампания цели да покаже нетолерантното отношение към тази икономика. Кампанията ще продължи един месец. Домусчиев увери, че КРИБ ще бъдат безкомпромисни към всички свои членове, които използват лошите практики. Тази икономика създава нелоялна конкуренция и негативно отношение за развитие на икономиката в България, категоричен беше той и подчерта, че имаме добра данъчна система. "Какво означават 10% за един бизнесмен? Ние имаме най-ниските данъци в Европейския съюз", допълни председателят на КРИБ.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров обяви, че в България оборотът в сивия сектор е 25 млн. евро. "Наистина имаме ниски данъци, но щом делът на сивата икономика е 30% не сме си свършили добре работата. Трябва да се направи нещо. Ние предлагаме три изключително важни мерки. Най-важно е да бъдат минимизирани сивите потоци. Обществените поръчки генерират сиви плащания", убеден е Димитров. Той разкри, че се работи по съвместен проект, където 100-те най-добри български да презентират своите добри практики. Също така трябва да се продължи да се договарят минимални осигурителни доходи. "Работодателите, които отказват, трябва да бъдат проверявани от НАП", категоричен беше Димитров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2108 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.27 | 21:14

1
с две думи ще преследват тези които не им пълнят джоба

Добави коментар

Водещи новини