Градят нова велоалея от българо-румънската граница към Шабла

  • 25 август 2015 09:07

  • 1514
  • 1
Градят нова велоалея от българо-румънската граница към Шабла
© Gettyimages/Gulliver (архив)

Нова велосипедна алея ще бъде изградена успоредно на главния път I-9 - от българо-румънската граница през село Дуранкулак до Шабла, съобщават от крайморската община.

Общинският съвет вече одобри проекта "Трансгранична обиколка на велосипед", в който Шабла и румънската община Лиману ще си партнират. В рамките на инициативата ще бъде рехабилитиран и пътят към къмпинг "Космос" край Шабла, отбелязва БТА.

Двете общини ще кандидатстват за финансиране по новата Програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България като максималната стойност на очакваната подкрепа е 3 000 000 евро. Община Шабла е готова да съфинансира начинанието в размер на 2 на сто от стойността на проекта.

С изграждането на новата инфраструктура двете общини очакват да привлекат повече туристи и по-добре да опазят природното богатство и културното наследство в трансграничния регион.

Предстои да бъде подготвен технически проект за велосипедното трасе. Общинският съвет в Шабла вече одобри финансиране за проектирането за близо 18 500 лева от тазгодишния бюджет.

Включете се в новия Viber чат на Novini.bg – следете коментарите под нашите материали.

Последвайте канала на

1514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Супер!

2015.08.29 | 15:13

1
Това е прекрасна новина! Всяка година със семейството съм на Шабла и с радост ще ползваме велоалеята!

Добави коментар

Водещи новини