Трамвай №7 тръгва по тихи релси от септември

  • 25 август 2015 06:19

  • 3270
  • 3
Трамвай №7 тръгва по тихи релси от септември
© Булфото (архив)

От 1 септември трамвай №7 ще се движи по безшумни релси и около столичния бул. „Витоша”. Дотогава той е заменен с автобус в участъка на булевард „България”, а в останалата част мотрисата се движи по маршрута и върти на стадион „Спартак”, пише в. "Монитор".

От днес колите ще попадат в истинска блокада около НДК. Причината е, че общината затваря изцяло за една седмица участъкът от ул. „Гургулят” до бул. „Пенчо Славейков”, съобщи зам.-кметът по транспорт Любомир Христов, който направи проверка на ремонта.

След 1 септември ще бъдат ремонтирани и източните платна на бул. „Витоша” в участъка от „Пенчо Славейков” до бул. „България” и ще продължи реденето на новите плочки по тротоарите. Пътната настилка ще бъде подменена и ще се изгради нова велоалея. Освен това ще има ново осветление. Ще се подмени и хидроизолацията на покривите на подлезите в района.

Общината ще отдели 6,5 млн. лв. за ремонта, който трябва да приключи до 15 септември. Следващите етапи предвиждат подмяната на релсовия път до входа на Южния парк.

В зависимост от трафика, натовареността и метеорологичните условия ще преценим дали да продължим с проекта до входа на Южния парк или ще остане за пролетта, каза Христов.

В момента ремонти затрудняват трафика и по моста в квартал „Захарна фабрика”. Той трябва да е готов до 5 септември, а останалите отсечки между булевардите „Константин Величков” и „Петър Дертлиев” ще са готови до първия звънец. До 15 септември тапите ще са минало и по Цариградско шосе и около Руски паметник.

През есента може да започне и работа и по продължението на ул. „Обиколна” в кв. „Дружба”, която се забави заради отчуждителните процедури. На по-късен етап ще се прецени и дали през тази година да се ремонтира бул. „Дондуков”.

Включете се в новия Viber чат на Novini.bg – следете коментарите под нашите материали.

Последвайте канала на

3270 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
111

2015.09.01 | 14:23

3
Това сме го чували още по времето на бай Тошо, но тогава се отнасяше за бул. "Станке Димитров" в кв. Надежда...

2015.09.01 | 14:23

2
НОВОТО ИМЕ НА ЮРУШ Е ЛАЙНОВОЗИТЕ !!

2015.09.01 | 14:23

1
25 години нищо не направиха ама сега нали ще сме европейска столица, работа която е трябвало да се свърши преди 15 години се върши сега

Добави коментар

Водещи новини