МТСП: Ще стимулираме материално наемащите безработни бизнесмени

  • 06 август 2015 07:36

  • 1749
  • 3
МТСП: Ще стимулираме материално наемащите безработни бизнесмени
© Булфото

Предприемачите, които наемат безработни в предпенсионна възраст, ще бъдат стимулирани материално, каза заместник-министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев по БНТ.

По този начин гостът в студиото поясни как ще бъдат стимулирани представителите на бизнеса, които взимат на работа хора във възраст преди да отидат на заслужен отдих. "Насочваме средства към преквалификация и към такива длъжности, каквито търсят предприемачите", така Донев отговори на въпрос по какви критерии ще бъдат привличани хората. Донев също подчерта, че пари може да дойдат и по линия на еврофондовете. Той обаче не се ангажира с точна сума с колко ще бъдат стимулирани предприемачите.

Заместник-министърът се спря и върху младежката безработица. "Има траен спад", потвърди Донев. Той допълни, че в същото време има има демотивирани младежи, които се отписват от бюрата по труда.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1749 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.08.12 | 07:42

3
DA VYARNO E-MNOGO BIZNESMENI OSTANAHA SAMO S FIRMITE SI
Трайно без/работен:)))

2015.08.12 | 07:42

2
Ако всеки път взимахме по лев всеки път когато имаше такава програма до сега да сме станали олигарси!

2015.08.12 | 07:42

1
лелей , е с колко ще спонсорирате милиционер-бизнеса да изцедът до смърт кандидат пенсионерите , това препоръка от калфин ли е , или от професионалните съюзи , е може да е държавна поръчка , и на тях им е такъв морала

Добави коментар

Водещи новини