Приоритет е доизграждането на магистралния пръстен, обяви Павлова

  • 29 април 2015 10:44

  • 1455
  • 4
Приоритет е доизграждането на магистралния пръстен, обяви Павлова
© Булфото

Най-важното за нас като приоритет на министерството е доизграждането на магистралния пръстен на България, за да можем да реализираме по-добро движение.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена по време на откриването на форума на австрийски фирми „Транспортна инфраструктура“, цитирана от „Фокус“.

Министър Павлова заяви, че създаването на този пръстен ще създаде икономии за бизнеса, намаляване на емисиите и опазване на околната среда.

По думите й това ще облекчи трафикът по по-малките пътища, където се създават предпоставки за повече пътни инциденти.

„Дългосрочна цел е да изградим магистрален пръстен във всички направления по коридорите на трансевропейската мрежа, но и като връзка на двете пристанища на Черно море, като връзка с довършването на магистрала „Струма” и по направлението на река Дунав“, добави министър Павлова.

Тя представи накратко пред австрийските гости приоритети на правителството, както и разделението, функциите и отговорностите по отношение на инвестициите по отношение на транспортната структура.

„Чрез програмата за регионално развитие сме инвестирали над половин милиард инвестиции за 7-те големи български града и още толкова планираме до 2020 година да предоставим за градско развитие и развитие на градския транспорт, но вече на 39-те големи и средно големи български градове“, заяви министър Павлова.

„Мисля, че добрите отношение между България и Австрия нямат нужда от представяне. Те са факт от много години. Факт е, че Австрия е вторият по-големина инвеститор в България, инвеститор със значим принос в българската икономика и съм убедена, че форуми като този създават възможности и аз наистина пожелавам на всички присъстващи да създадете нови и по-добри партньорства за съвместни инициативи, инвестиции и бизнеси, които надявам се и с помощта на българското правителство ще могат да бъдат реализирани от тук нататък“, коментира Министър Павлова.

Последвайте канала на

1455 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
oops

2015.05.05 | 11:44

2
Ох пиги пиги на теб у главата са ти само магистрали, аслфалт и никаква друга мисъл грух грух.
Аз

2015.05.19 | 20:07

4
Нали това и е работата, бе! За какво искаш да говори?! За информационни технологии?! Или за селско стопанство?! Има си други хора, които отговарят за другите неща!

2015.05.05 | 11:46

3
Тая свиня няма срам ! Да си яде асфалта, да не взима заплата, да не краде, тогава да се прави на умница. Другата година като се напука кой ще го плаща, откъде ще има пари? Явно въртят строителни фирми и си прехвърлят париците на народа.

2015.05.05 | 11:44

1
Грух,грух...............Квиииииииииииииииииииик........!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини