Булгаргаз: Шумен остава на студено

  • 19 октомври 2011 13:20

  • 1074
  • 0
Булгаргаз: Шумен остава на студено
©

Няма проблеми със старта на отоплителния сезон. Започва пълненето на инсталациите, върви техническата профилактика на абонатните станции и тръбопроводи, отстраняват се течове, така че парно в Шумен ще има."

Това заяви изпълнителният директор на „Топлофикация" Димитър Зайков днес по време на работната среща в общината, свикана от временно изпълняващия длъжността кмет Митко Киров - информират от местната администрация. В разговора участва и зам.-кметът по финанси Александър Генчев.

Димитър Зайков потвърди, че до 15 ноември топлоподаването ще стартира, като приоритетно ще бъдат захранени училища, детски и социални заведения. Зайков определи като неоснователни и притесненията, че на дружеството няма да бъде подавана газ. Водят се преговори както с „Булгаргаз" така и с алтернативни доставчици, каза изпълнителният директор.

Пред Дарик изпълнителният директор на „Булгаргаз" Димитър Гогов заяви, че газ към Топлофикация-Шумен не постъпва, подаването е било спряно още през месец март. Той допълни, че до момента има водени множество разговори с ръководството на ТЕЦ-Шумен, но до момента не е постъпило приемливо предложение във връзка с разсроченото плащане на дълга от 18 000 000 лв. на топлофикационното дружество в Шумен. „Няма да откажем разглеждането на каквото и да е предложение, но дали ще го приемем и какво ще се случи след това, не мога да отговоря" - подчерта той.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1074 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини