Укрепват мост в Мещица, свлачище на пътя Радомир – Перник

  • 08 април 2015 10:04

  • 1449
  • 0
Укрепват мост в Мещица, свлачище на пътя Радомир – Перник
©

Спешни укрепителни действия се извършват на мост в пернишкото село Мещица. Водата е подкопала съоръжението, което е връзката на две махали със света. Това обяви кметът на Перник инж. Иван Иванов, цитиран от mirogled.

„Всеки ден идват сигнали за свлачища, но за щастие няма такива, които да застрашават пътните настилки или къщи. За да не се случват подобни неща, е необходимо да се почистят деретата и речните корита. Неща, които не са правени с години. За жалост, пари за подобни неща няма“, каза Иванов.

Кметът се надява държавата да отпусне безлихвения заем от 5 млн. лв. още преди празниците. От тях ще бъдат заделени средства и за спешни ситуации със свлачища и дерета. Основно парите обаче щели да се разходват за погасяване на дълговете към фирми и НАП.

Свлачище затруднява движението на пътя Радомир – Перник. То се е активирало заради обилните валежи. Земната маса се е изсипала на едното платно в посока към Перник и в района вчера се образуваха сериозни задръствания.

Свлачища има и по пътищата Земен – Блатешница – Байкал, на кръговото движение след кв. „Бела вода" посока Перник-Радомир, на пътя при напускане на град Брезник посока град Трън. Движението в тези райони трябва да се извършва с повишено внимание, алармираха от Областната управа в Перник.

Последвайте канала на

1449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини