Продавачка нападна въоръжени крадци в София

  • 12 февруари 2015 21:10

  • 4322
  • 2
Продавачка нападна въоръжени крадци в София
©

Продавачка се изправи с голи ръце срещу опасен въоръжен крадец и съучастника му. Иванка Давидова държала в ръцете си само цедка от кафе машина, когато бандитът нахлул с боен пистолет в ръце и поискал оборота в магазин в София.

"Не ме е страх, пак ще работя нощна смяна и пак ще е отключена вратата, да заповядат”, разказва пред БТВ Иванка.

Инцидентът става 30 мин. след полунощ. Тези 10 секунди ще помни винаги. „Мия си машината. Видях, че влезе човек и си мисля, че е клиент. Държах си цедката и чувам: „Дай оборота”. Викам: „Какъв оборот”. Мисля, че си правят майтап. И в момента се обърнах към човека, видях, че е с маска и даже го ударих”, спомня си тя.

Усетили отпора и другият маскиран мъж, който пази пред вратата, идва на помощ и двамата успяват да надвият жената. Грабват касата с 650 лева в нея и побягват.

На 50 м. от магазина маскираните се сблъскват с бившия полицай Митко. И от тук преследването започва. "Веднага разбрах, че са извършили нещо. Тичат с маски и държат каса – оттам е ясно. Инстинктивно тръгнах след тях”, обяснява Димитър Господинов.

Иванка подава сигнал в полицията веднага, щом маскираните напускат магазина, без да знае, че Димитър вече ги е забавил. Така в следващите минути в ареста попада шофьорът на крадците, а двамата са задържани призори в кв. „Толстой.”
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4322 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.03 | 01:42

2
Смели хора... Ей такъв отпор да се демонстрира при повече граждани, да знаят как да реагират. Само се надявам тия тъпанари крадците, да си получат заслуженото като ги осъдят!

2015.03.03 | 01:42

1
Страшно глупава постъпка . Колко трябва да си отчаян , за да оцениш живота си на 650 лева ?!

Добави коментар

Водещи новини