Такситата запазват тарифите, въпреки по-евтините горива

  • 26 януари 2015 08:37

  • 1169
  • 1
Такситата запазват тарифите, въпреки по-евтините горива
© Булфото

В момента няма индикации да се намали цената на таксиметровите услуги. Това съобщи в сутрешния блок на бТВ инж. Спас Атанасов от Браншовата организация на таксиметровите шофьори.

Заедно с икономиста Лъчезар Богданов и председателят на Националното сдружение на автобусните превозвачи Галя Топалова коментираха понижаването на цените на горивата.

По принцип таксите на такситата се сменят на 5 години. Нашите цени са около 5-6 пъти по-ниски от целия ЕС, подчерта инж. Атанасов.

Самата промяна на цената изисква да се мине през сервиз, да има тарифиране, изтъкна още той.

Основното гориво на такситата е метан, а той не е кой знае колко поевтинял. Използва се пропан бутан, но по-малко, каза още Спас Атанасов.

Самата официална процедура е много трудна, за да се следят цените. Има криза при такситата, работата значително е намаляла, категоричен бе той.

Има демографска криза – няма толкова пътници. Автобусите са празни, БДЖ също е празно, каза от своя страна и Галя Топалова относно цените на автобусните превози..

Цените, когато падат разходите, падат там, където има силна конкуренция. Било то за стоки или услуги. За миналата година, преди тази статистика от януари, имаме спад на транспортните разходи от 9% за българските домакинства, коментира пък Лъчезар Богданов.

Последвайте канала на

1169 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.31 | 23:12

1
криза имало - глупости !!! като вдигат цените, на другия ден искат синдикатите вдигане на тарифите но по български за сваляне на цената, не става!

Добави коментар

Водещи новини