Парното по - скъпо след Нова година

  • 11 октомври 2011 14:30

  • 724
  • 1
Парното по - скъпо след Нова година
© Булфото

Ако от догодина бъде въведен акциз върху природния газ и метана, които до момента не се облагаха, това ще доведе до повишаване на крайните цени на синьото гориво с между 4 - 8 процента.

Финансовото министерство предлага налогът да е 20 стотинки. По правило, след акциза всяка стока се облага и с ДДС. Тези промени ще доведат и до поскъпване на синьото гориво, което продава Булгаргаз на топлофикациите със същия процент, съобщи БНР. Може да се наложи и поскъпване на парното от нова година, каза председателят на енергийния регулатор Ангел Семерджиев, като уточни, че това предстои да бъде изяснено:

Става въпрос за данъчна политика. Ние сме длъжни да се съобразяваме при определяне на крайните цени за всички данъци и такси, които се плащат, тъй като това са разходи, които няма как да бъдат избегнати. Тези разходи автоматично се включват в крайната цена. Знаете какъв ни е подходът при топлофикациите, че не променяме автоматично цените, а само в случаите, в които допълнителните разходи са много по-големи, отколкото те биха могли да поемат.

Последвайте канала на

Десислава Станева
724 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кик

2011.10.28 | 23:45

1
Първо, второ, трето, пето по-скъпо???? А заплати по-големи??? Да питам аз топ икономистите и топ финансистите може ли така???? И ако може то докога? ами то само сметки ли има за плащане? Ами наеми? Или който живее под наем да го духа а ? Той може да не си купува дрехи, може да стои на студено и понякога дори и да не яде? И за тези хора трябвя да се мисли! Или не е така? А ако си пенсионер и живееш под наем? Възможно ли е това в България? Или ако си пенсионер и нямаш апартамент= под моста в кашон и това е- докато умреш от студ. Егати държавата.

Добави коментар

Водещи новини