Московски: Приватизацията в БДЖ е наложителна

  • 10 октомври 2011 14:57

  • 1087
  • 1
Московски: Приватизацията в БДЖ е наложителна
© Булфото

Проверката в БДЖ досега показва, че от дружеството липсват хиляда вагона, каза за БНР министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Според него приватизацията на товарните превози в БДЖ е наложителна.

"Ако се стартира заем от Световната банка, там дружеството, което получава заема, трябва да има поне 50%. Тези 50% няма на практика откъде от друго място да дойдат, освен от евентуална приватизация на "Товарни превози". Отказвайки се от 50% от пазарния си дял, това предприятие "БДЖ - Товарни превози" на практика ще загуби голяма част от стойността си. По-добре е държавата да получи максимално високата цена, на която то може сега да бъде продадено", заяви Московски.

Работните групи от страна на БДЖ и на синдикатите са в постоянна комуникация. Обсъждат се точките по евентуалния бъдещ колективен трудов договор. И до ден днешен по съществуващия стар колективен договор ние си изпълняваме ангажиментите абсолютно пунктуално и точно.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1087 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.10.11 | 13:29

1
И какво, държавата не може да си спаси железниците ли?И как след като се приватизира почва да се печели от това нещо.Нефтохим,Булгартабак,Девня цимент.........подарете и железниците,после чакайте само от данъците ни

Добави коментар

Водещи новини