Вместо заплати миньори получиха предизвестия за съкращение

  • 06 януари 2015 10:05

  • 1629
  • 0
Вместо заплати миньори получиха предизвестия за съкращение
©

Гладните миньори от "Чукурово”, които с месеци не получават заплатите си, ще бъдат уволнени, съобщи Нова телевизия. Вчера 120 души са получили предизвестия за съкращение.

Шефовете на мините обясниха, че е започнала процедура на спиране на дейността на дружеството за срок от повече от 15 дни. Тя е започнала на 17 декември. Оттам обявиха, че в момента текат консултации със синдикатите.

Хората ще бъдат освободени до започване отново на работа в мината, което ще стане през май, обясниха още от ръководството. Те ще получат заплати от 5 януари до 5 февруари. След това, ако не започнат работа на друго място, ще получат заплата и от 5 февруари до 5 март. След това ще трябва да чакат доходи от държавата в лицето на Бюрото по труда.

В мината остават 45 души, които основно ще се занимават с поддържане на електропреносната мрежа и охрана на обектите, както и администрация - трима души, която ще продължи да работи, поясниха от „Чукурово”.

Въпреки обещанието от страна на ръководството, че се предвижда мината отново да заработи май месец, хората не вярват това да стане.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини